loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO logistiek

De hbo opleiding HBO logistiek thuis volgen met goede begeleiding? Met onze vergelijker check & vergelijk je erkende thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Logistiek Inkoop en Transport. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van betrouwbare scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO logistiek! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €658,00 via o.a. LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2022 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies HBO logistiek juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Inleiding logistiek2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Inleiding logistiek vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding HBO logistiek vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Logistiek Inkoop en Transport? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Inleiding logistiek(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met een baan, sport en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO logistiek is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief HBO logistiek thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding HBO Inleiding logistiek kun je al volgen vanaf €658,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Inleiding logistiek thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO logistiek: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke HBO logistiek vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als bijv. Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Zuyd Hogeschool. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste aanbieders hebben ook een HBO logistiek klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen tref je zaken als video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-logistiek

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Juwelen Ontwerpen (Hobby) tot bijvoorbeeld Agile Scrum Foundation, en uiteraard ook de HBO logistiek zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? Hierna benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie HBO Inleiding logistiek online versneld volgen kost om en nabij de €658,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke producten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingwaar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is relevant voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Soms stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO logistiek. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De korte opleiding HBO Inleiding logistiek legt een goede basis in het boeiende en brede vakgebied logistiek. Vanzelfsprekend is logistiek erg belangrijk in handelsbedrijven en fabrieken. Goederen moeten op de juiste tijd, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats terechtkomen. Elk bedrijf of elke instelling heeft met logistiek te maken. Denk bijvoorbeeld in een ziekenhuis aan de patiëntenstromen en het plannen van operatiekamers. Ook bij het organiseren van een evenement is logistiek van groot belang. Kortom, de logistieke expert kan overal terecht.Het korte HBO-programma Inleiding logistiek is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Logistiek en Economie. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie