nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Distributielogistiek

De hbo opleiding HBO Distributielogistiek zelfstandig thuis volgen? Middels onze vergelijker lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Logistiek Inkoop en Transport. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van betrouwbare afstandsopleiders als Scheidegger en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding HBO Distributielogistiek! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €837,00 bij een opleider als LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juni 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie HBO Distributielogistiek juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Distributielogistiek3 maanden€837,00Meer informatie
HBO Distributielogistiek vanuit huis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding HBO Distributielogistiek flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker vind je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Logistiek Inkoop en Transport? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Distributielogistiek(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Distributielogistiek is zo gepiept. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een HBO Distributielogistiek thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding HBO Distributielogistiek wordt al aangeboden vanaf €837,00 via bijvoorbeeld LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal mensen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Hieronder lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Distributielogistiek thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Distributielogistiek: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding is vaak af te ronden in grofweg 3 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een specifieke HBO Distributielogistiek vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders zoals o.a. NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere instanties hebben ze mogelijkheid voor een HBO Distributielogistiek klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-distributielogistiek

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Taarten en cupcakes maken tot aan Relatiecounseling, en uiteraard ook de HBO Distributielogistiek zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn ambities? Onderstaand lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Profiteer van gratis studieadvies
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie HBO Distributielogistiek online versneld volgen is realistisch vanaf €837,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Distributielogistiek. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Een producent dient bij het vormgeven van de distributieketen richting de afzetmarkten en eindafnemers tal van afwegingen te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van opslag, het al dan niet uitbesteden van de magazijnfunctie en het transport. Tijdens de korte opleiding HBO Distributielogistiek leer je hier in 3 maanden alles over. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere (internationaal) transport, warehousemanagement, kostenbeheersing in magazijnen, trends en ontwikkelingen in distributie en inrichting van magazijnen.Het korte HBO-programma Distributielogistiek is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Logistiek en Economie. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie