nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Bedrijfsadministratie

De mbo opleiding MBO Bedrijfsadministratie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. onze vergelijker bekijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Administratie. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Bedrijfsadministratie! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €414,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Digitale leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies MBO Bedrijfsadministratie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Bedrijfsadministratie6 maanden€414,00Meer informatie
LOIMBO Bedrijfsadministrateur24 maanden€1516,80Meer informatie
NTIMBO Bedrijfsadministrateur36 maanden€931,50Meer informatie
MBO Bedrijfsadministratie digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding MBO Bedrijfsadministratie flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek check je een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Administratie? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Bedrijfsadministratie. Met deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Bedrijfsadministratie is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en examens maken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de tarieven van een MBO Bedrijfsadministratie thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding MBO Bedrijfsadministratie kun je bestellen vanaf €414,00 bij o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Bedrijfsadministratie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Bedrijfsadministratie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 6 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een passende MBO Bedrijfsadministratie vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als o.a. Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool iPabo. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende instellingen geven ook een MBO Bedrijfsadministratie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal check je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, webinars, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-bedrijfsadministratie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld Foundation-modules tot bijvoorbeeld Cursus Zweeds, en nu dus ook de MBO Bedrijfsadministratie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie MBO Bedrijfsadministratie online versneld volgen doe je vanaf €414,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is belangrijk voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Bedrijfsadministratie. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je je verder ontwikkelen in de financiële of administratieve sector? Kies dan voor het korte MBO-programma Bedrijfsadministratie. Tijdens deze opleiding leer je alles over boekhouden en kun je na succesvolle afronding aan de slag als beginnend boekhouder of assistent boekhouder.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie