nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Bedrijfseconomie

De mbo opleiding MBO Bedrijfseconomie thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker lees je alles over alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Administratie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk simpel en snel populaire thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsaanbieders als LOI en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuisopleiding MBO Bedrijfseconomie! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €207,00 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies MBO Bedrijfseconomie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Bedrijfseconomie3 maanden€207,00Meer informatie
MBO Bedrijfseconomie op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding MBO Bedrijfseconomie vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vergelijk je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Bedrijfseconomie(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met jouw functie, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Bedrijfseconomie gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actueel tarief MBO Bedrijfseconomie thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding MBO Bedrijfseconomie wordt al aangeboden vanaf €207,00 via LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer Hollanders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Bedrijfseconomie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Bedrijfseconomie: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De mbo opleiding kun je afronden zo’n 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een bepaalde MBO Bedrijfseconomie vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor extra info omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als o.a. Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Graafschap College. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat instanties bieden ook een MBO Bedrijfseconomie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-bedrijfseconomie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Spaans voor gevorderden tot een studie als HBO European cultures, en uiteraard ook de MBO Bedrijfseconomie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie MBO Bedrijfseconomie online versneld volgen kost om en nabij de €207,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Bedrijfseconomie. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben je goed met cijfers, kun je nauwkeurig werken en lijkt het je leuk om je bezig te houden met de economische problematiek van een organisatie? Kies dan voor het Korte MBO-programma Bedrijfseconomie. Tijdens deze opleiding krijg je meer kennis over hoe je zaken kunt verbeteren door financiën, bedrijfsprocessen en informatie in bedrijven te analyseren.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie