nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker financiële administratie

De mbo opleiding MBO Medewerker financiële administratie op afstand volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Administratie. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk meteen goede thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Medewerker financiële administratie! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €993,60 bij een opleider als LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Volledig online studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In maart 2023 voordelig starten.

Overzicht thuisstudies MBO Medewerker financiële administratie maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medewerker financiële administratie18 maanden€993,60Meer informatie
NTIMBO Medewerker financiële administratie21 maanden€889,88Meer informatie
MBO Medewerker financiële administratie thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding MBO Medewerker financiële administratie flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze website check & vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Medewerker financiële administratie(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een mbo opleiding MBO Medewerker financiële administratie is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen MBO Medewerker financiële administratie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Medewerker financiële administratie kan men aanschaffen vanaf €993,60 bij bijv. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Medewerker financiële administratie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Medewerker financiële administratie: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding kost je om en nabij de 18 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een specifieke MBO Medewerker financiële administratie vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je ruime info over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Wellant College. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere onderwijs-bedrijven beschikken over een MBO Medewerker financiële administratie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem tref je alles wat je nodig hebt voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-medewerker-financiele-administratie

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Assistent Controller tot en met Professioneel coachen, en tegenwoordig dus ook de MBO Medewerker financiële administratie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie MBO Medewerker financiële administratie online versneld volgen is mogelijk vanaf €993,60. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende factoren mag je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (maart 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker financiële administratie. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De opleiding MBO Medewerker financiele administratie is de ideale keuze voor iedereen die precies is aangelegd en een baan zoekt met doorgroeimogelijkheden. De opleiding is gericht op een uitvoerende functie op een administratieve afdeling van kleine of grote bedrijven. Na afloop beschik je over gedegen kennis van diverse onderdelen van de administratie. Je bent breed inzetbaar en kunt binnen verschillende branches aan de slag.De opleiding MBO Medewerker financiele administratie is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie