nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Afrikaans

De taalcursus Afrikaans digitaal volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je erkende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Taalcursussen vanuit het Engels. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk populaire studies en thuiscursussen van vooraanstaande afstandsopleiders als Fontys en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie Afrikaans! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €159,00 bij onder andere NHA.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In maart 2023 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Afrikaans maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAAfrikaans6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSAfrikaans Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Afrikaans digitaal vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Afrikaans vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Engels? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Afrikaans(duaal of voltijd). Binnen deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een taalcursus Afrikaans gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Afrikaans thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Afrikaans kan men aanschaffen vanaf €159,00 bij het instituut NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Afrikaans thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Afrikaans: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De taalcursus kun je afronden grofweg 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een specifieke Afrikaans vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina lees je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld HZ University of Applied Sciences. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-aanbieders faciliteren ook een Afrikaans klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de essentiële informatie voor je taalcursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving vind je onder andere oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-talen-cursus-afrikaans

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere MBA Informatiemanagement tot Personal Shopper, en dus ook de Afrikaans zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn situatie? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studeren op een tempo dat bij jou past
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Afrikaans online versneld volgen kost om en nabij de €159,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (maart 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Afrikaans. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Afrikaans leren? Ontdek de dochtertaal van het Nederlands De Afrikaanse taal heeft veel overeenkomsten met de Nederlandse taal en is veelal goed verstaanbaar. Wil je zelf ook Afrikaans leren spreken? Dan is de cursus Afrikaans een goede basis. Afrikaans is een dochtertaal van het Nederlands en ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten. Wereldwijd zijn er ruim zes miljoen mensen die Afrikaans als moedertaal hebben. Dit zijn voornamelijk inwoners van Zuid-Afrika en Namibië. Van braai tot pletterpet Je kent het Afrikaans vast al van de verschillende grappige woorden als?pletterpet? voor valhelm,?braai? voor barbecue en?loslappie? voor vrijgezel. Maar zijn deze woorden ook echt gebruikelijk? Je leert het in de cursus Afrikaans. Vakantie of zakenreis? Binnenkort op vakantie naar het onvergetelijke Zuid-Afrika of Namibië? Met een cursus Afrikaans haal je meer uit je reis. Maar ook wanneer je een zakenreis naar deze landen plant, bewijst de cursus zeker zijn waarde. Start vandaag nog met Zuid Afrikaans leren bij NHA!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie