nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nederlands voor anderstaligen

De taalcursus Nederlands voor anderstaligen op afstand volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker ontdek je de beste thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Nederlands. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk meteen tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie Nederlands voor anderstaligen! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze taalcursus is beschikbaar vanaf €337,50 via NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In mei 2024 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie Nederlands voor anderstaligen mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTINederlands voor anderstaligen12 maanden€337,50Meer informatie
NHANederlands voor Anderstaligen (vanuit 27 talen)9 maanden€279,00Meer informatie
Thuiscursus.nlNederlands voor Anderstaligen3-6 maanden€299,00Meer informatie
Nederlands voor anderstaligen vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Nederlands voor anderstaligen op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Nederlands? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Nederlands voor anderstaligen(duaal of voltijd). Door het volgen van deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een taalcursus Nederlands voor anderstaligen regel je razendsnel online. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Nederlands voor anderstaligen thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Nederlands voor anderstaligen is er nu al vanaf €337,50 bij NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel Nederlanders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Nederlands voor anderstaligen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de taalcursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Nederlands voor anderstaligen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De taalcursus is vaak af te ronden in grofweg 12 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een toepasbare Nederlands voor anderstaligen vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding vind je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze taalcursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool E3. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Nederlands voor anderstaligen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet bekijk je de essentiële informatie voor je taalcursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-nederlands-voor-anderstaligen

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van HBO Inleiding Big data t/m Networking with Windows Server 2016, en sinds kort dus ook de Nederlands voor anderstaligen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn doelen en wensen? Onderstaand vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Nederlands voor anderstaligen online versneld volgen is mogelijk vanaf €337,50. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke zaken mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken of bepaalde software

Opmerking: er gelden strenge regels (mei 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is gericht op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Nederlands voor anderstaligen. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij beter Nederlands leren spreken en schrijven? Met de cursus Nederlands voor anderstaligen leer je de Nederlandse taal op basisniveau (A2 van het ERK/Common European Framework). Na afronding kun je gemakkelijk een afspraak maken bij de dokter. Of boodschappen doen. De buurvrouw vertellen wie je bent. Of met jouw collega’s praten. Je kunt eenvoudige teksten lezen en schrijven. Deze cursus is voor iedereen die taalniveau A1 (basis) heeft. Lijkt dat je wat? Schrijf je vandaag nog in en start morgen met Nederlandse les!

Daarom kies je voor Nederlands voor anderstaligen van het NTI:

 • Nederlands leren op basisniveau A2
 • Veel gratis oefenmateriaal
 • Inclusief lesboek
 • Officiële onderwijsinstelling
 • Leren op je eigen tempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie