nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Portugees

De taalcursus Cursus Portugees thuis volgen met goede begeleiding? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker bekijk je tientallen thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Taalcursussen vanuit het Nederlands. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk eenvoudig professionele thuisopleidingen en cursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een thuisstudie Cursus Portugees! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze taalcursus kan jij volgen vanaf €179,00 bij een opleider als NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Cursus Portugees juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Portugees12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Portugees op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Cursus Portugees vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vergelijk je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Cursus Portugees(duaal of voltijd). Binnen deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met een baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een taalcursus Cursus Portugees gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Cursus Portugees thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Cursus Portugees kan men aanschaffen vanaf €179,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Cursus Portugees thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Cursus Portugees: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De taalcursus kun je afronden plusminus 12 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een bepaalde Cursus Portugees vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids check je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC ter AA. Ook levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Cursus Portugees klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem bekijk je de essentiële informatie voor je taalcursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-talen-cursus-portugees

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Microsoft office tot een studie als Bijscholing vakdidactiek wiskunde VO, en tegenwoordig dus ook de Cursus Portugees zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn aspiraties? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Cursus Portugees online volgen kan al vanaf €179,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Portugees. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Leer de taal van Portugal en Brazilië: volg Portugees Met een taalcursus Portugees sla je twee vliegen inéén klap: je kunt zowel in Portugal als in Brazilië een goed gesprek aanknopen met de gastvrije bevolking. Portugal is een fantastisch vakantieland en een belangrijke handelspartner van veel Nederlandse bedrijven. De laatste jaren is de handel met Portugese bedrijven sterk toegenomen. De taal begrijpen en spreken is echt een must. Contact leggen Portugezen staan bekend om hun gastvrijheid. Dat merk je wanneer je dit zonnige land bezoekt. De Portugezen praten graag en vaak over hun cultuur en gebruiken. Wat is het dan leuk als je de taal spreekt. Je maakt gemakkelijker contact en je geniet nog veel meer van de fantastische verhalen. Brazilianen Brazilianen spreken ook Portugees. Hun taal wijkt iets af van het Europese Portugees, maar is met de cursus Portugees prima te begrijpen. Het verschil beperkt zich tot een aantal typische woorden en uitdrukkingen. Eenvoudig Portugees leren Portugees lijkt misschien moeilijk omdat er weinig bekende klanken in zitten. Toch valt het mee. Door middel van het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM heb je de Portugese taal snel onder de knie. Grammatica Portugees is een praktische en levendige cursus. De grammatica blijft eenvoudig en toegankelijk. Je leert wat je kunt zeggen in veel voorkomende en herkenbare situaties. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid. Met de cursus Portugees groeit je woordenschat verrassend snel. Al na een paar lessen kom je veel verder dan?por favor? (alstublieft) en?bom dia? (goedemorgen).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie