nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Italiaans

De taalcursus Cursus Italiaans comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl vind je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve studies en thuiscursussen van respectabele opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie Cursus Italiaans! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze taalcursus is er al vanaf €179,00 via NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Digitale leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Cursus Italiaans juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Italiaans12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Italiaans thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Cursus Italiaans thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Cursus Italiaans(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze taalcursus verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een taalcursus Cursus Italiaans regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Cursus Italiaans thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Cursus Italiaans wordt al aangeboden vanaf €179,00 bij het instituut NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel werkenden willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Cursus Italiaans thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Cursus Italiaans: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De taalcursus duurt circa 12 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een bepaalde Cursus Italiaans vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze taalcursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als onder andere Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Islamitische Universiteit Europa. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel scholen geven ook een Cursus Italiaans klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving vind je de belangrijke documenten voor jouw taalcursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, het lesmateriaal, webinars, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-talen-cursus-italiaans

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Brazilian Wax tot een studie als Basisopleiding Geestelijke Gezondheid, en natuurlijk de Cursus Italiaans zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn situatie? In de beschrijving hierna behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Cursus Italiaans online volgen kan al vanaf €179,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: er gelden strenge regels (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Cursus Italiaans. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Makkelijker dan je denkt: volg de cursus Italiaans De typisch Italiaanse handgebaartjes? Praten als de Godfather? Iedereen kent het wel. Italiaans is niet alleen een taal, het is een wereldberoemd?gebruik?. In de cursus Italiaans komen vrijwel alle aspecten van deze heerlijke en levendige taal aan bod. Een pizza bestellen in Napels, in Rome de weg naar het Colosseum vragen en in Venetië een praatje maken met de gondeliers? Een bezoek aan zonnig Italië is nog leuker wanneer je de taal spreekt. De cursus Italiaans helpt je goed op weg. Spreektempo Italiaans lijkt misschien een moeilijk taal. Het lijkt in weinig op ons Nederlands en bovendien houden de Italianen er een flink spreektempo op na. Toch is Italiaans gemakkelijker dan je denkt. Met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM heb je Italiaans snel onder de knie. Eenvoudig Italiaans leren Italiaans is een praktische cursus. Lastige grammatica wordt zoveel mogelijk vermeden. Je leert wat je kunt zeggen in veel voorkomende en herkenbare situaties. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid. Met de cursus Italiaans groeit je woordenschat verrassend snel. Al na de eerste lessen kom je veel verder dan?grazie?,?buongiorno? en?gelati?. Kennis opfrissen Zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek voeren in het Italiaans? Of spreek je de taal, maar wil je jouw kennis grondig opfrissen? Na de cursus Italiaans kun je met recht zeggen: parlo italiano (ik spreek Italiaans).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie