nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Roemeens

De taalcursus Cursus Roemeens zelfstandig thuis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk direct professionele thuisstudies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie Cursus Roemeens! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze taalcursus kun je al volgen vanaf €179,00 via NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies Cursus Roemeens juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Roemeens12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Roemeens digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Cursus Roemeens op afstand volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Cursus Roemeens. Met deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met een baan, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een taalcursus Cursus Roemeens regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Cursus Roemeens thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Cursus Roemeens kun je al volgen vanaf €179,00 bij NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer mensen zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Cursus Roemeens thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn taalcursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Cursus Roemeens: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De taalcursus kun je afronden grofweg 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Cursus Roemeens vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids check je extra info inzake de toelatingseisen van deze taalcursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als bijv. Fontys zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Centrum voor Humanistische Vorming. Tevens levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Cursus Roemeens klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je de meest handige tools voor je taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-cursus-roemeens

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere VWO Economie tot een opleiding als MBO-module Rekenen 3F, en sinds kort dus ook de Cursus Roemeens zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn ambities? Hierna kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Cursus Roemeens online versneld volgen is haalbaar rond de €179,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Roemeens. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Naar het land van Dracula? Volg de cursus Roemeens Plannen voor een bezoek aan het prachtige Roemenië? Met een cursus Roemeens heb je de taal snel onder de knie en leg je contact met de vriendelijke Roemenen. Roemenië trad in 2007 toe tot de EU en is sterk in ontwikkeling. Het land is steeds meer in trek bij toeristen en de handel en industrie groeien flink. Vakantieland Ongerepte natuurgebieden, schitterende oude kastelen (waaronder het kasteel van Dracula), prachtige stranden en fraaie wintersportgebieden: Roemenië heeft veel te bieden. Op het Roemeense platteland lijkt het alsof de tijd stil staat. Door ezels voortgetrokken karren leveren unieke plaatjes op. Romaanse taal Een bezoek aan Roemenië is extra leuk wanneer je de taal spreekt. Met de vriendelijke bevolking leg je dan gemakkelijk contact en spreek je over alledaagse zaken alsof het heel normaal is. Zij waarderen je belangstelling voor hun taal zeer. Anders dan je misschien denkt, is Roemeens geen Slavische, maar een Romaanse taal. Roemeens is dus verwant aan bijvoorbeeld Frans, Spaans en Italiaans en daardoor pik je het snel op. Roemeens leren spreken In de taalcursus Roemeens komen alle facetten van deze taal aan bod. De nadruk ligt op het praktische gebruik. Je oefent op de juiste uitspraak en je vergroot vlot je woordenschat. Zo kun je snel Roemeens leren spreken. Je leert je redden in tal van alledaagse situaties. Eten bestellen, de weg vragen of zomaar een praatje aanknopen met de gastvrije inwoners. Je zult niet direct vloeiend Roemeens spreken, maar je komt heel ver. Ook voor werk De cursus Roemeens is een goede keuze wanneer Roemenië je favoriete reisbestemming is. Maar ook wanneer je vanwege je werk met Roemeense bedrijven te maken krijgt, geeft deze taalcursus je een prima basis.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie