nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Russisch

De taalcursus Cursus Russisch zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijker lees je alles over de meest interessante thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Nederlands. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken direct tientallen relevante thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Cursus Russisch! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €179,00 bij onder andere NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Cursus Russisch juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Russisch12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Russisch digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Cursus Russisch flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Cursus Russisch(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze taalcursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een taalcursus Cursus Russisch gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Cursus Russisch thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Cursus Russisch volg je al vanaf €179,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hieronder bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Cursus Russisch thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Cursus Russisch: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 12 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende Cursus Russisch vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding tref je extra info over de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals onder andere Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Islamitische Universiteit Europa. Verder kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere aanbieders faciliteren ook een Cursus Russisch klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem tref je alles wat je nodig hebt voor jouw taalcursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-russisch

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Dieren EHBO tot bijvoorbeeld HBO Praktijkonderzoek in het onderwijs, en nu dus ook de Cursus Russisch zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Cursus Russisch online versneld volgen kost om en nabij de €179,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze posten mag je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Russisch. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Zin in een echte uitdaging? Volg de cursus Russisch Hoewel Russisch zeker geen eenvoudige taal is, is het toch prima onder de knie te krijgen. Na de cursus Russisch beschik je over een goede basis luister- en spreekvaardigheid. Je begrijpt wat de Russen bedoelen en kunt jezelf in Russisch uitdrukken. De Russische taal is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. De handel met dit reusachtige land neemt grootse vormen aan. Goed om te weten: de meeste Russen spreken alleen Russisch. Daarom is het heel prettig om de taal te spreken wanneer je Rusland bezoekt. Cyrillische schrift Met de kennis die je opdoet in de taalcursus Levend Russisch kun je in Rusland prima uit de voeten. Overigens ook buiten de landsgrenzen, want Europa en Azië tellen honderden miljoenen mensen die Russisch spreken. Natuurlijk, de Russische taal lijkt moeilijk. Je herkent maar weinig woorden en het Cyrillische schrift is beslist even wennen. Toch leer je de taal snel met het beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM. Russisch leren voor alledaagse situaties In de cursus Russisch komen alle facetten van de Russische taal aan bod. De nadruk ligt op de praktijk. Je oefent op de juiste uitspraak en je vergroot vlot je woordenschat. Je leert je redden in tal van situaties. Borsjtsj bestellen in een restaurant bijvoorbeeld, de weg vragen naar het Rode Plein of kaartjes bestellen voor het Bolsjojtheater. Ook voor werk De cursus Russisch is een goede keuze wanneer je bijvoorbeeld naar Moskou of Sint Petersburg reist. Maar ook wanneer je beroepshalve met Rusland en Russische bedrijven te maken krijgt, geeft deze taalcursus je een prima basis. Start vandaag nog met Russisch leren bij NHA.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie