nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Indonesisch voor beginners

De taalcursus Indonesisch voor beginners thuis volgen met goede begeleiding? Met de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je de beste thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Indonesisch. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk gemakkelijk de beste thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een thuisstudie Indonesisch voor beginners! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze taalcursus is te koop vanaf €270,00 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies Indonesisch voor beginners juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIIndonesisch voor beginners16 maanden€270,00Meer informatie
Indonesisch voor beginners zelf thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Indonesisch voor beginners op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Indonesisch? Een goede optie is de online thuisstudie Indonesisch voor beginners. Met deze taalcursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, sport en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een taalcursus Indonesisch voor beginners gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Indonesisch voor beginners thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. De meeste lesstof open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Indonesisch voor beginners is er nu al vanaf €270,00 via de onderwijsinstelling NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Indonesisch voor beginners thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Indonesisch voor beginners: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 16 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een dergelijke Indonesisch voor beginners vooropleiding wel een minimum. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze taalcursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals onder andere Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Stenden Hogeschool. Ook zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste aanbieders verstrekken ook een Indonesisch voor beginners klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je belangrijke info rondom jouw taalcursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account zoek je ook naar webinars, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-indonesisch-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van MBO Financiële beroepen tot een opleiding als MBO Evenementenorganisatie, en uiteraard ook de Indonesisch voor beginners zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn wensen en situatie? Hierna vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Indonesisch voor beginners online versneld volgen kan voor een bedrag van €270,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke producten mag je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Indonesisch voor beginners. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Als je op reis gaat naar Indonesië of als je met Indonesische mensen in je naaste omgeving wilt spreken in hun eigen taal, dan is de cursus Indonesisch voor beginners ideaal! Schrijf je nu in en maak stapsgewijs kennis met de Indonesische taal en leer deze gebruiken in gewone, dagelijkse situaties. Naast de woordenschat komen ook de grammatica en idiomatische uitdrukkingen uitgebreid aan bod. Na het afronden van de cursus Indonesisch voor beginners heb je ruim voldoende spreek- en luistervaardigheid ontwikkeld en kun je corresponderen en boeken en tijdschriften lezen.

Daarom kies je voor Indonesisch voor beginners van het NTI:

 • Praktijkgerichte cursus
 • Inclusief woordenlijst
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie