nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Engels

De opleiding HAVO Engels thuis volgen met goede begeleiding? Middels onze vergelijkingstool lees je alles over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies in de categorie HAVO. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig goede thuisopleidingen van Nederlandse afstandsopleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en begin morgen al met een thuisopleiding HAVO Engels! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en docenten uit het werkveld. Deze opleiding is te bestellen vanaf €239,00 via NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies HAVO Engels juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Engels11 maanden€239,00Meer informatie
LOIHAVO Engels7 maanden€392,00Meer informatie
NTIHAVO Engels8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Engels thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HAVO Engels voordelig vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website vergelijk je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein HAVO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HAVO Engels(duaal of voltijd). Tijdens deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met een drukke baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een opleiding HAVO Engels gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief HAVO Engels thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HAVO Engels is er nu al vanaf €239,00 bij o.a. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige HAVO Engels thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HAVO Engels: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De opleiding kost je grofweg 11 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een matchende HAVO Engels vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure achterhaal je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als bijvoorbeeld LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. SOMA College. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven verstrekken ook een HAVO Engels klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet tref je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan je overleggen met de docent. Via jouw account vind je onder andere het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-engels

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Portugees voor Gevorderden tot bijvoorbeeld HBO Professioneel handelen binnen het sociaal werk, en natuurlijk de HAVO Engels zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie HAVO Engels online versneld volgen is realistisch vanaf €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • Het traject heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Engels. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Bereid je voor op het officiële staatsexamen HAVO Engels complete lesstof + examentraining Excuse me? Je wilt je verder verdiepen in de taal van Silicon Valley, mister Bean en Adele? Volg de cursus Engels op HAVO-niveau and rise to the occasion. Nee, je laat niet een tweedehands auto opstijgen. Wel ben je straks helemaal klaar voor het examen. Lees Engelstalige teksten en vergroot je leesvaardigheid. Analyseer bijvoorbeeld songteksten van Nobelprijswinnaar Bob Dylan. Zou zomaar kunnen. De lessen van de cursus HAVO Engels zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je wordt dus rechtstreeks opgeleid voor het examen. Door middel van het lezen van diverse teksten oefen je gedurende de hele cursus de vaardigheden die nodig zijn voor het staatsexamen. Leer praktische vaardigheden: van een brief schrijven tot een goede uitspraak. Je werk stuur je op naar de docent die je feedback geeft. Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!! Bij de cursus krijg je digitale geluidsbestanden, waarmee je je uitspraak kunt oefenen door te luisteren naar de?native speakers?, Je kunt de geluidsbestanden afspelen op jouw computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Verder krijg je tijdens de cursus de gelegenheid je eigen uitspraak te oefenen door zelf huiswerkoefeningen in te spreken en deze ter beoordeling in te sturen naar jouw docent. Tevens leer je praktische vaardigheden zoals het schrijven van een brief. Naast schrijf- en spreekvaardigheid komen de volgende onderdelen aan bod: leesvaardigheid tekstbegrip woordenschat grammatica luistervaardigheid Voor het examen lees je vier boeken, drie gedichten en drie korte verhalen. Tijdens het mondelinge gedeelte van het examen worden vragen gesteld over deze boeken. Het schriftelijke examen bestaat uit meerkeuzevragen en enkele open vragen over teksten. Precies zoals je het tijdens de cursus oefende. Het officieel erkende HAVO-diploma Engels is in sight.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie