nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Algemene Natuurwetenschappen

De beroepsopleiding Algemene Natuurwetenschappen flexibel en snel thuis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl tref je erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Persoonlijke ontwikkeling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk direct goede zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Algemene Natuurwetenschappen! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €239,00 via o.a. NHA.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies Algemene Natuurwetenschappen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAAlgemene Natuurwetenschappen5 maanden€239,00Meer informatie
Algemene Natuurwetenschappen zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Algemene Natuurwetenschappen zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website kom je in aanraking met een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Algemene Natuurwetenschappen(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met jouw functie, muzikale bezigheden en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Algemene Natuurwetenschappen regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een Algemene Natuurwetenschappen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Algemene Natuurwetenschappen is er nu al vanaf €239,00 bij het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de medewerkers willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Algemene Natuurwetenschappen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Algemene Natuurwetenschappen: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 5 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een dergelijke Algemene Natuurwetenschappen vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling tref je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Noorderpoort. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel instanties hebben ze mogelijkheid voor een Algemene Natuurwetenschappen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem tref je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-algemene-natuurwetenschappen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) tot en met Webredacteur, en tegenwoordig dus ook de Algemene Natuurwetenschappen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? Hieronder beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Algemene Natuurwetenschappen online versneld volgen is mogelijk vanaf €239,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is gericht op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Algemene Natuurwetenschappen. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Veelzijdige opleiding over wetenschapHoewel het ons meestal niet of nauwelijks opvalt, hebben zelfs de meest eenvoudige dingen om ons heen te maken met wetenschap. Veel van die wetenschap passen we gedachteloos toe, zonder ons erover te bekommeren en zonder iets te willen weten van de achtergronden. Toch zijn er momenten dat het nuttig is om aandacht te schenken aan deze wetenschap. Wil je meer weten over algemene natuurwetenschappen (of anw), dan gaat er met deze opleiding een wereld voor je open. Dat natuurwetenschappen zich bezighouden met de natuur, zal niemand verbazen, de naam zegt het immers al. Gaan we meer naar de details kijken, dan valt er bijzonder veel onder dit werkingsgebied. Denk maar eens aan: levende wezens (zowel planten als dieren), de verschijningsvorm van de wereld om ons heen, het weer, de wereld buiten onze aarde (het heelal), alle materialen en stoffen die wij maken en gebruiken, systemen die wij inzetten voor onze eigen veiligheid en voor plezier en vermaak. Binnen het kader van de cursus Algemene Natuurwetenschappen komen diverse onderwerpen aan de orde: de ontwikkeling van de natuurwetenschappen door de eeuwen heen, het beschouwen van de stand van zaken van de natuurwetenschappen op verschillende terreinen, en de wisselwerking tussen de natuurwetenschappen enerzijds en diverse andere terreinen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie