nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Juridische vaardigheden

De beroepsopleiding Juridische vaardigheden thuis volgen met goede begeleiding? Met www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met alle erkende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Personeel en arbeid, juridisch. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk gemakkelijk populaire thuiscursussen en studies van Hollandse opleiders als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Juridische vaardigheden! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €254,00 bij een opleider als NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies Juridische vaardigheden februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIJuridische vaardigheden8 maanden€254,00Meer informatie
Juridische vaardigheden vanuit huis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Juridische vaardigheden op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website kom je in aanraking met ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Personeel en arbeid, juridisch? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Juridische vaardigheden(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Juridische vaardigheden regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Juridische vaardigheden thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Juridische vaardigheden kun je al volgen vanaf €254,00 bij bijv. NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Nederlanders willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige Juridische vaardigheden thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Juridische vaardigheden: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding heeft een looptijd van gemiddeld 8 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een bepaalde Juridische vaardigheden vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding check je alle relevante details over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als onder andere Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de onderwijsinstellingen beschikken over een Juridische vaardigheden klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar check je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, video’s, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-juridische-vaardigheden

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling tot aan Russisch voor beginners, en nu dus ook de Juridische vaardigheden zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn ambities? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Juridische vaardigheden online versneld volgen is haalbaar rond de €254,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De studie vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Juridische vaardigheden. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ben jij geïnteresseerd in het juridisch vakgebied? Of loop je in je werk tegen juridisch zaken aan? Dan zit je hier goed! Tijdens de juridische opleiding leer jij alle ins & outs die je nodig hebt om juridische informatie te analyseren en te verwerken. Is dit iets voor jou? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor Juridische vaardigheden van het NTI:

 • Korte en praktische cursus
 • Officieel Associatie-diploma
 • €25 korting op examenkosten
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je kunt vandaag nog starten!

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie