nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Particulier Onderzoeker en Detective

De beroepsopleiding Particulier Onderzoeker en Detective zelfstandig thuis volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl tref je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Orde en veiligheid. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk de beste thuisstudies van vooraanstaande opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Particulier Onderzoeker en Detective! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €299,00 via o.a. NHA.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies Particulier Onderzoeker en Detective februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAParticulier Onderzoeker / Detective6 maanden€299,00Meer informatie
LAUDIUSParticulier Onderzoeker en Detective9 maanden€249,00Meer informatie
LOIParticulier onderzoeker6 maanden€475,20Meer informatie
Particulier Onderzoeker / Detective vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Particulier Onderzoeker en Detective op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Orde en veiligheid? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Particulier Onderzoeker / Detective(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Particulier Onderzoeker en Detective is zo gepiept. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Vanzelf krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Particulier Onderzoeker en Detective thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie bekijk je gewoon online met een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Particulier Onderzoeker / Detective kun je al volgen vanaf €299,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer jongeren willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Particulier Onderzoeker / Detective thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Particulier Onderzoeker en Detective: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding heeft een looptijd van pakweg 6 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een dergelijke Particulier Onderzoeker en Detective vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina bekijk je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij LOI Hogeschool. Daarbij levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de scholen bieden ook een Particulier Onderzoeker en Detective klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving tref je zaken als oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-particulier-onderzoeker-en-detective

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van Kleding Maken en Ontwerpen t/m Dating Coach, en uiteraard ook de Particulier Onderzoeker en Detective zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Vakkundige docenten
 5. Thuiscursus.nl: Beroepsgericht volwassenenonderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Particulier Onderzoeker / Detective online versneld volgen doe je vanaf €299,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Particulier Onderzoeker en Detective. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Vasthoudend en oog voor detail? Word particulier onderzoeker Aan de buis gekluisterd tijdens CSI Miami en wil je ook onderzoeken hoe iets in elkaar steekt? Wil je graag ingewikkelde zaken tot op de bodem uitzoeken? Dan ben je vast een goede particulier onderzoeker of detective. Wees gerust: je hoeft niet direct een detectivehoed aan te schaffen, maar met de cursus Particulier Onderzoeker / Detective leg je een prima basis voor het werk als particulier onderzoeker. Privé Detective worden? Het klinkt misschien als een spannend jongensboek, maar detective of onderzoeker in opdracht van particulieren is wel degelijk een serieus beroep. Een bijzonder afwisselend beroep bovendien waar je vakkennis voor nodig hebt. In de vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective maak je kennis met de verschillende aspecten. Sporenonderzoek Een privédetective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is. In de opleiding ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken. Het beroep van onderzoeker en detective is soms ook behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken. Exameneisen De erkende vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective is afgestemd op de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Je moet voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de AVG. Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je een vergunning van de minister van Justitie nodig. Veel mogelijkheden Ben je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om ergens in vast te bijten? Laat de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective naadloos aansluiten bij jouw kwaliteiten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie