nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Juridisch adviseur

De beroepsopleiding Juridisch adviseur zelfstandig vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool ontdek je talloze thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Personeel en arbeid, juridisch. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken moeiteloos professionele thuisopleidingen van toonaangevende opleiders als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Juridisch adviseur! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €997,50 via o.a. NTI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Flexibele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Juridisch adviseur juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIJuridisch adviseur12 maanden€997,50Meer informatie
Juridisch adviseur zelf thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Juridisch adviseur thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker tref je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Personeel en arbeid, juridisch? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Juridisch adviseur(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Juridisch adviseur is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten Juridisch adviseur thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie open je gewoon via internet op een PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Juridisch adviseur kan men aanschaffen vanaf €997,50 via bijvoorbeeld NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal Nederlanders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Juridisch adviseur thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Juridisch adviseur: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 12 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende Juridisch adviseur vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school check je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als o.a. Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Nordwin College. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NIMA. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere instellingen faciliteren ook een Juridisch adviseur klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem vind je snel belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-juridisch-adviseur

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van HBO Verslaglegging tot een studie als Frans Zakelijk Schrijven, en natuurlijk de Juridisch adviseur zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? Hierna vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Juridisch adviseur online versneld volgen is mogelijk vanaf €997,50. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste posten kun je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Juridisch adviseur. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil jij in korte tijd opgeleid worden tot juridisch adviseur en een waardevol diploma behalen? Dan zit je hier goed. In de Juridisch adviseur opleiding leer je alles over wet- en regelgeving, van vermogens- en arbeidsrecht tot ondernemingsrecht. Na afloop ken je de belangrijkste aspecten van het Nederlands recht, kun je wetboeken hanteren en weet je waar je de juiste informatie kunt vinden. Je staat sterk met het gewaardeerde Associatie-diploma en kunt mensen helpen bij juridische vraagstukken. Iets voor jou? Vraag de gratis gids aan.

Daarom kies je voor Juridisch adviseur van het NTI:

 • Officieel Associatie-diploma
 • Elke dag starten
 • Studeer in je eigen tempo
 • €75 korting op het examengeld
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie