nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VOL-VCA

De beroepsopleiding VOL-VCA zelfstandig vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je de beste thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Orde en veiligheid. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk zonder problemen tientallen relevante thuisstudies van vooraanstaande afstandsopleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis VOL-VCA! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €229,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Geen vast studieschema.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In december 2023 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies VOL-VCA december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAVOL-VCA4 maanden€229,00Meer informatie
VOL-VCA zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding VOL-VCA zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vind je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Orde en veiligheid? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VOL-VCA(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding VOL-VCA regel je razendsnel online. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een VOL-VCA thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet met een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding VOL-VCA volg je al vanaf €229,00 via bijv. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal Hollanders willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Hieronder bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VOL-VCA thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VOL-VCA: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kun je afronden circa 4 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een relevante VOL-VCA vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18+ examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure bekijk je aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Koning Willem I College. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere onderwijs-bedrijven bieden ook een VOL-VCA klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, video’s, webinars, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-vol-vca

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Juridisch Secretaresse tot MBA Strategie en Bedrijfskunde, en uiteraard ook de VOL-VCA zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn privé situatie? Hieronder beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie VOL-VCA online versneld volgen is haalbaar rond de €229,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (december 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding VOL-VCA. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Veiligheid boven alles: volg de cursus VOL-VCA Het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) is verplicht wanneer je als onderaannemer (zzp) werkt of als je operationeel leiding geeft bij een aannemer. In de vca vol cursus komen alle verplichte onderdelen aan bod op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Je leert alles over de regelgeving en hoe je die effectief toepast. Met het diploma op zak herken je onveilige situaties en weet je wat er van je verwacht wordt op veiligheidsgebied. Op het gebied van veiligheid is het van (levens)belang dat je de regels goed naleeft. In de cursus vca vol leer je waar je op de werkvloer op moet letten en – nog belangrijker – hoe je onveilige situaties kunt voorkomen. De wet- en regelgeving kennen is slechts het begin, het gaat erom hoe je de regels toepast. Gevaar ligt altijd op de loer en daarom is het belangrijk dat je volledig thuis raakt in de materie. De basis van de vca vol cursus is net als bij andere opleidingen: je leert stapsgewijs hoe je veiligheid garandeert voor de mensen om je heen en je bent als operationeel een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Je vergroot de veiligheid voor de mensen waar je mee werkt en denkt daarbij ook aan je eigen veiligheid. De afkorting VCA VOL staat voluit voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Het diploma dat je krijgt na het succesvol afronden van de vca vol cursus is verplicht voor leidinggevenden die werken in werkvelden zoals werktuigbouwkunde, civiele techniek, bouwkunde, technische dienstverlening en elektrotechniek. Als je het VCA VOL diploma behaalt aan het eind van de cursus vca vol, dan: ben je volledig thuis in de de VCA wet- en regelgeving; kun je onveilige situaties op de werkvloer herkennen en handelen; voorkom je arbeidsongevallen voordat deze plaats kunnen vinden; organiseer je toolboxmeetings voor de mensen waar je mee werkt. De basis van veilig werken Veiligheid op de werkvloer heeft de allerhoogste prioriteit. Dat is ook de reden waarom het verplicht is om over de juiste papieren te beschikken. Heb je het diploma vca vol nodig? Dan is deze vca cursus van NHA de juiste keuze. In twaalf overzichtelijke lessen komen tijdens de cursus vca vol alle afgebakende onderdelen aan bod. Kenmerkend voor de cursus is dat de lesstof zeer laagdrempelig is. Al doende leer je. Binnen de kortste keren heb je de cursus vca vol afgerond en haal je het officieel erkende diploma. Overigens, het diploma VCA VOL behalen betekent niet alleen dat je beschikt over voldoende feitenkennis, het bevestigt ook dat je in staat bent om het geleerde daadkrachtig in te zetten in de dagelijkse praktijk. Met de cursus vca vol vergroot je jouw inzetbaarheid en kun je aan de slag als zzp onderaannemer of operationeel leidinggevende. Naast het naleven van de regels ben je ook in staat om veilig werken te stimuleren, besteed je aandacht aan zaken als ergonomie, persoonlijke bescherming en weet je hoe je om moet gaan met gevaarlijke stoffen. Veruit het belangrijkste aspect in de vca vol cursus is dat je niet alleen klakkeloos alle regels over veiligheid uit je hoofd leert. Nee, je weet hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk. Inclusief gezond verstand en vanuit de juiste motivatie. Verantwoordelijk zijn voor veiligheid betekent dat je altijd alert moet zijn en het zekere voor het onzekere neemt. Inschrijven Schrijf je nu in voor de cursus vca vol. Vergroot de veiligheid voor medewerkers waar je leiding aan geeft en voorkom ongelukken. Met het vca vol diploma ben je goud waard voor de opdrachtgevers waar je voor werkt.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie