nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Apps Maken

De beroepsopleiding Apps Maken op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels de vergelijker van thuisstudies lees je alles over toonaangevende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Computer. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk heel eenvoudig goede thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als NCOI en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Apps Maken! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €179,00 via NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Leraren uit de praktijk.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie Apps Maken februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAApps Maken5 maanden€179,00Meer informatie
NTIApps maken8 maanden€260,00Meer informatie
Apps Maken vanuit huis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Apps Maken op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Computer? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Apps Maken(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met je werk, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een beroepsopleiding Apps Maken is online snel te regelen. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Apps Maken thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online op een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Apps Maken is er nu al vanaf €179,00 via het instituut NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? Onderstaand geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Apps Maken thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Apps Maken: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 5 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een dergelijke Apps Maken vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids check je aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals o.a. LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Saxion. Ook kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat onderwijsinstellingen hebben ook een Apps Maken klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-apps-maken

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Gemmotherapie tot een opleiding als Managementassistent, en tegenwoordig dus ook de Apps Maken zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn aspiraties? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Apps Maken online versneld volgen is haalbaar rond de €179,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Apps Maken. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben je geïnteresseerd in het maken van eigen apps? Dat kan nu via de cursus Apps Maken. Ga direct aan de slag en maak je eigen appBen je heel goed in je vak en heb je een supergoed idee voor een killer-app? Dan wil je daar ook echt mee verder. Alleen ontstaat dan direct de vraag: hoe maak ik een app? Geen zorgen: in de cursus Apps Maken leer je stapsgewijs hoe je in korte tijd je zelf een eigen gratis app bouwt. Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen hebben wel goede ideeën om zelf apps te maken: van een app die precies bijhoudt hoe het staat met een dieet tot en met een app die uitrekent hoe je zo efficiënt mogelijk houten delen zaagt. Het enige wat zij nodig hebben, is de uitvoering ervan. Dat kan nu eenvoudig en snel via deze cursus Apps Maken. Maak je eigen app Je eigen app maken? Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Tijdens de cursus Apps Maken leer je hoe je eenvoudig een (mobiele) app maakt met behulp van een gebruiksvriendelijk programma. Je hoeft dus niet allerlei ingewikkelde codes uit je hoofd te leren. Integendeel. Maak je eigen app in eenvoudige stappen Tijdens de cursus Apps Maken ga je aan de slag met een gratis online tool met gebruiksvriendelijke interface. Al tijdens de eerste les maak je de vertaalslag van theorie naar praktijk, dus naar daadwerkelijk een app leren maken. Dit doe je stapsgewijs. Programmeerkennis is niet nodig. Natuurlijk biedt een goed idee voor een app niet automatisch de garantie dat de app ook goed wordt. En andersom. Daarom wordt er in deze cursus uitgebreid aandacht besteed aan het ontwerp van een app. Een goede app heeft een bouwtekening nodig. Maak je eigen app voor Windows phone, iOS of Android Maak je eigen app voor de besturingssystemen Android, Windows phone of iOS. Vanwege het open karakter van Android is het raadzaam om hiervoor als eerste een app te maken. Interactief apps maken Het is vanzelfsprekend dat de cursus Apps Maken interactief is. Je leert het meeste met vallen en opstaan. Apps leren maken is zeer eenvoudig als je eenmaal weet hoe het moet. En dat gaat snel tijdens de opleiding. Tegelijkertijd verandert het uitgangspunt?maak je eigen app? al snel in?maak een app die veel beter is dan alle andere apps?. Het zou dus zomaar kunnen dat je tijdens de opleiding verslingerd raakt aan het maken van steeds betere apps.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie