nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Communicatie Manager

De beroepsopleiding Communicatie Manager op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels Thuisstudiezoeken.nl vind je een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Communicatie. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Communicatie Manager! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €259,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Zelf je studie indelen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Communicatie Manager februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACommunicatie Manager8 maanden€259,00Meer informatie
NHACommunicatie Management6 maanden€199,00Meer informatie
LAUDIUSCommunicatie Manager8 maanden€249,00Meer informatie
Communicatie Manager online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Communicatie Manager zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker vergelijk je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Communicatie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Communicatie Manager(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een beroepsopleiding Communicatie Manager gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Communicatie Manager thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Communicatie Manager is er al vanaf €259,00 via de onderwijsinstelling NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hierna besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Communicatie Manager thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Communicatie Manager: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een looptijd van om en nabij de 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een passende Communicatie Manager vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina bekijk je ruime info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen zoals onder andere LOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Nederlandse School voor Onderwijs Management. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel opleidersfaciliteren ook een Communicatie Manager klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-communicatie-manager

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van HBO Distributielogistiek tot aan Antiek en Oude Kunst, en nu dus ook de Communicatie Manager zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Communicatie Manager online versneld volgen kost om en nabij de €259,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante kosten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Communicatie Manager. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ontdek hoe je strategisch communiceert met de opleiding Communicatie Manager Hoe presenteert een organisatie zich? Wat communiceer je als bedrijf naar de buitenwereld? En hoe versterk je een zorgvuldig ontwikkelde identiteit? Volg de opleiding Communicatie Manager en je bent volledig voorbereid op de beroepspraktijk. Van intern communiceren naar extern communiceren: een communicatieadviseur?stuurt? de communicatie?naar buiten?. Hij of zij brengt boodschappen, berichten en mededelingen op zo?n manier dat alle uitingen passen bij het gewenste imago. En de gewenste beeldvorming. Bij de juiste doelgroep. Klinkt complex en dat is het ook. Wat doet een communicatieadviseur? Concreet: de communicatieadviseur regelt bijvoorbeeld de: huisstijl; netwerkborrel; persconferentie; posts en andere content op sociale media; visuals die de brochuretekst moeten versterken. Ook deelname van een organisatie aan een vakbeurs of een event organiseert de medewerker Communicatie. Berichten schrijven voor intranet of Yammer Maar de communicatieafdeling zendt niet alleen content naar buiten. Ook in de organisatie verzorgt een adviseur de interne communicatie. Denk aan het personeelsblad. Of de interne berichtgeving over de aanstaande reorganisatie. Grote organisaties hebben een aparte communicatiemedewerker in dienst die de interne communicatie verzorgt. Strategie Alles wat een communicatiemedewerker regelt en communiceert, past binnen het communicatieplan. Hoe ziet zo?n communicatieplan eruit? Dat leer je in de opleiding Communicatie Manager. Na de opleiding geef je antwoord op vragen als: Hoe?laad? je een merk? Hoe bouw je een imago op? Zijn communicatie en gedrag ook onderdelen van een huisstijl? Wanneer huur je een tekstschrijver in? Hoe zet je een campagne op? Op tv komen En hoe kom je op een goede manier in een reportage van de NOS? Je leert het in de opleiding Communicatie Manager. Ook ontdek je hoe je de kracht van social media nog meer benut. Met de opleiding Communicatie Manager bereid je jezelf voor op het NHA-diploma Communicatie Manager. Met het diploma kun je aan de slag als: communicatieadviseur marketingmedewerker reclameadviseur Fundament voor je loopbaan Leg een stevig fundament en ontdek de ins en outs van de wereld van de communicatie. Volg de opleiding Communicatie Manager.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie