nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nederlandse Gebarentaal

De beroepsopleiding Nederlandse Gebarentaal thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij onze vergelijker vind je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Communicatie. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisstudies van betrouwbare onderwijsaanbieders als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Nederlandse Gebarentaal! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €499,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In juni 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Nederlandse Gebarentaal juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHANederlandse Gebarentaal8 maanden€499,00Meer informatie
Nederlandse Gebarentaal op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Nederlandse Gebarentaal thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker check & vergelijk je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Communicatie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Nederlandse Gebarentaal(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Nederlandse Gebarentaal is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de stof doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Nederlandse Gebarentaal thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Nederlandse Gebarentaal volg je al vanaf €499,00 via o.a. NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer jongeren willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Nederlandse Gebarentaal thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Nederlandse Gebarentaal: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding duurt circa 8 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een relevante Nederlandse Gebarentaal vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de gratis brochure check je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen zoals NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool NIFA. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat scholen beschikken over een Nederlandse Gebarentaal klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Hier raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, video’s, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-nederlandse-gebarentaal

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van HAVO Frans tot bijvoorbeeld Slowaaks, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Nederlandse Gebarentaal zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn aspiraties? In het volgende overzicht benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Nederlandse Gebarentaal online versneld volgen kan voor een bedrag van €499,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De studie is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Nederlandse Gebarentaal. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Leren communiceren met dove en slechthorende mensen? Volg de cursus Gebarentaal Hoe zeg je?de kat krabt de krullen van de trap? in gebarentaal? Heb je beroepshalve te maken met doven of slechthorenden? Of heb je misschien een familielid, vriend of collega die met gebarentaal communiceert? Dan is het fijn wanneer je gebarentaal beheerst. Leer gebarentaal dus nu met de cursus Gebarentaal van NHA. Communicatie is in ons leven ontzettend belangrijk. Ook voor mensen die doof of slechthorend zijn. Zij communiceren niet met woorden, maar met gebaren. Toegegeven, gebarentaal lijkt misschien ingewikkeld, maar de Nederlandse gebarentaal leren is makkelijker dan je denkt. Duizenden gebaren In Nederland is de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gestandaardiseerd. Dat wil zeggen dat voor elk begrip een gebaar is vastgelegd. In de cursus Gebarentaal leer je ongeveer 2000 gebaren en 300 volledige zinnen. Bij de cursus ontvang je ook instructiefilms. Handig tijdens de cursus, maar ook een praktisch naslagwerk. Je leert de gebaren voor tal van thema?s, zoals begroetingen, het weer, familie, eten en drinken, verkeer, boodschappen doen, op school en nog heel veel meer. Naast de gebaren leer je ook over de dovencultuur, grammatica en doofblindheid. Beroepsmatig De cursus Nederlandse Gebarentaal is een aanrader voor iedereen die meer van deze taal te weten wil komen. Bijvoorbeeld omdat je in je werk doven en slechthorende tegenkomt als docent, verpleegkundige of maatschappelijk werker. Of omdat je dove of slechthorende familieleden, vrienden, kennissen of collega?s hebt. Het is echt fantastisch om met hen in hun eigen taal te kunnen communiceren. Na de cursus kun je in de Nederlandse gebarentaal een gesprek voeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een bijzondere ervaring en een vaardigheid waar je met anderen veel plezier aan beleeft. Volg de cursus Gebarentaal en leer met gebaren communiceren met doven en slechthorenden alsof je niets ander gewend was. Deze cursus bevat ook 32 instructiefilms. Tijdens de cursus zie je al afbeeldingen van veel gebaren. Op deze instructiefilms kun je alle gebaren zien, uitgevoerd door een docent. Ook altijd handig als naslagwerk. Dit maakt deze cursus Gebarentaal extra compleet en werkelijk uniek! Een voorbeeld van een instructiefilm is hieronder te zien.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie