nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Public Relations

De beroepsopleiding Public Relations op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl tref je erkende thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Communicatie. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk probleemloos tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Public Relations! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €199,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Flexibele docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies Public Relations februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAPublic Relations (PR)6 maanden€199,00Meer informatie
Public Relations (PR) thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Public Relations op afstand volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website kan jou hierbij helpen. Op deze website tref je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Communicatie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Public Relations (PR)(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Public Relations is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Public Relations thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Public Relations (PR) kun je bestellen vanaf €199,00 via het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Public Relations (PR) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Public Relations: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kost je zo’n 6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een matchende Public Relations vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina achterhaal je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Katholieke Pabo Zwolle. Tevens krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere opleidershebben ook een Public Relations klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, webinars, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-public-relations

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan VWO Maatschappijleer tot aan Landschapsfotografie, en tegenwoordig dus ook de Public Relations zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Public Relations (PR) online versneld volgen is haalbaar rond de €199,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Public Relations. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Succesvolle PR? Volg de Public Relations opleiding van NHAHoe neemt de buitenwereld je bedrijf of stichting waar? Hoe zorg je voor een positief imago? Hoe straal je uit wat je uit wilt stralen? Van persbericht tot voorlichtingscampagne: met de Public Relations (PR) opleiding leer je hoe je een organisatie goed op de kaart zet. Journalisten zijn kritisch. Altijd. En zo hoort het ook. Toch kun je daar je voordeel mee doen. Het doel van een PR-medewerker is altijd dat de buitenwereld of de doelgroep het juiste en positieve beeld krijgt van een organisatie. Beeld creëren Bij public relations draait veel om beeldvorming. Anticiperen is het sleutelwoord. Als PR-medewerker denk je altijd een paar stappen vooruit. De afdeling PR regelt de contacten met de?buitenwereld? en is zich altijd bewust van het krachtenveld. De krachten kunnen voor of tegen je werken. Maar wat komt er allemaal kijken bij PR? Dat leer je in de opleiding Public Relations van NHA. Antenne verfijnen en praktische info In de PR-cursus verfijn je de PR-antenne en krijg je veel informatie over allerlei praktische zaken: van het drukken van brochures tot het afnemen en begeleiden van interviews. En van het verzorgen van een bedrijfsfilm tot het omgaan met de pers. In de opleiding Public Relations (PR) krijg je ook antwoord op vragen als: Hoe word ik een goede woordvoerder? Hoe werkt fondsenwerving? Hoe motiveer ik sponsors een steentje bij te dragen? Theorie toepassen In deze cursus zul je niet alleen theoretische kennis opdoen, maar kun je meteen aan de slag. Na het lezen van de lesstof, die is voorzien van praktijkvoorbeelden, pas je de opgedane kennis toe op casussen. Al snel schrijf je een beknopt communicatieplan, een Facebook teaser, een uitnodiging of persberichten. Ook het voorbereiden van een beursbezoek zal een fluitje van een cent zijn. Met de opleiding ben je optimaal voorbereid op werk als PR-medewerker bij een profit- of non-profitorganisatie. Dé beste opleiding voor Public Relations (PR) Maak kennis met het werkveld PR. Verken de basisprincipes en krijg een goed beeld van wat PR bijdraagt aan een organisatie. Volg de Public Relations opleiding.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie