nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vertegenwoordiger

De beroepsopleiding Vertegenwoordiger op afstand volgen? Met onze vergelijker lees je alles over toonaangevende thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Commercieel. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk probleemloos de beste thuisopleidingen en cursussen van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Vertegenwoordiger! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €259,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Zelf je studie indelen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies Vertegenwoordiger februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAVertegenwoordiger6 maanden€259,00Meer informatie
Vertegenwoordiger thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Vertegenwoordiger voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze website check & vergelijk je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Commercieel? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Vertegenwoordiger(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Starten met een beroepsopleiding Vertegenwoordiger gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een Vertegenwoordiger thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Vertegenwoordiger is er nu al vanaf €259,00 bij het instituut NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Hierna behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Vertegenwoordiger thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Vertegenwoordiger: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding kost je ongeveer 6 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een matchende Vertegenwoordiger vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling lees je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als bijv. LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Tio. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse aanbieders faciliteren ook een Vertegenwoordiger klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-vertegenwoordiger

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van HBO Inleiding logistiek tot aan Pedicure, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Vertegenwoordiger zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Hierna vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Vertegenwoordiger online versneld volgen is realistisch vanaf €259,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vertegenwoordiger. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Bedrijven bezoeken en sales? Volg de opleiding Vertegenwoordiger Je wilt een klant overtuigen van je product. Maar hoe doe je dat? Veel praten, helder presenteren of juist goed luisteren? Heb je overredingskracht nodig of iets anders? Moet je eigenlijk wel overtuigen? Volg de praktijkgerichte cursus Vertegenwoordig en leer de kneepjes van het vak. Wat je ook doet als vertegenwoordig, je wilt dat je opdrachtgever goed vertegenwoordigd is. Ga op bezoek bij (potentiele) zakelijke klanten: apothekers, detaillisten, installateurs. Of inkopers bij de maakindustrie, groothandels en bekende winkelketens. Waar je ook komt, als vertegenwoordiger ben je het aanspreekpunt voor alles wat je vertegenwoordigt. Kijkje in de keuken van bedrijven Als vertegenwoordiger of accountmanager ben je vaak onderweg. Op weg naar klantbedrijven. Bellen en skypen is oké, maar je haalt waarschijnlijk meer uit persoonlijk contact? Als vertegenwoordiger adviseer je bijvoorbeeld de eigenaar van een sauna over hoe hij een serene uitstraling creëert met een specifieke wellnessinrichting. Je demonstreert een innovatief product bij een bouwbedrijf. Of je inventariseert de behoefte aan nieuwe medische apparatuur in een ziekenhuis. Order gunnen Terwijl je enthousiast vragen stelt en vertelt over een nieuw product, assortiment of verrassende dienstverlening stem je de presentatie goed af op je gesprekspartner. Zó goed zelfs dat je de order krijgt. Als alles goed gaat tenminste. In de opleiding voor vertegenwoordiger ontdek je dan ook hoe je: een face-to-face verkoopgesprek leidt; het hele orderproces stuurt; contacten en relaties ontwikkelt, warm houdt en onderhoudt; valkuilen van vertegenwoordigers omzeilt. Klantvoordelen duidelijk maken Je ervaart hoe je zo goed mogelijk de klantvoordelen voor het voetlicht brengt bij een prospect. En hoe je samen met een relatie de beste deal sluit. Daarnaast besteed je veel aandacht aan onderwerpen als acquisitie en marketing. En je verkooptechnieken verfijn je tot in de kleinste details. Supply chain Ook krijg je goed zicht op de hele supply chain, de logistieke keten. Kwaliteits, Milieu- en Arbozorg? Ook daar leer je meer over. Na de cursus: geef je je gesprekspartner het beste advies; voelt je klant zich nog beter geholpen; verbeter je je verkoopresultaten. Werken als accountmanager? In slechts een half jaar tijd ben je volledig voorbereid op het werk als: vertegenwoordiger; accountmanager; medewerker buitendienst. Wie weet groei je wel door naar de functie van sales executive, key accountmanager of rayonmanager. Gesprekstechnieken ontwikkelen Leer hoe je alles uit een live verkoopgesprek haalt. Zorg ervoor dat de klant alleen nog maar bij jou apparatuur, machines of voorraad wil inkopen. Volg de opleiding Vertegenwoordiger.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie