nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Assistent Controller

De beroepsopleiding Assistent Controller zelfstandig thuis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met erkende thuiscursussen en studies in het vakgebied van Administratie. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Assistent Controller! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €769,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In mei 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Assistent Controller mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAAssistent Controller16 maanden€769,00Meer informatie
Assistent Controller op eigen tempo thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Assistent Controller zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website tref je tientallen cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Assistent Controller(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een beroepsopleiding Assistent Controller gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Vanzelf wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Assistent Controller thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Assistent Controller is er al vanaf €769,00 bij bijvoorbeeld NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Assistent Controller thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Assistent Controller: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding heeft een looptijd van circa 16 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een toepasbare Assistent Controller vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure achterhaal je ruime info inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als SOD Next. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de instellingen bieden ook een Assistent Controller klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-assistent-controller

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Patroontekenen tot en met Start Je Eigen Cateringbedrijf, en nu dus ook de Assistent Controller zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Assistent Controller online versneld volgen is mogelijk vanaf €769,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Assistent Controller. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Aan de slag in een administratieve functie? Volg de opleiding Assistent Controller Heb je gevoel voor cijfers, ben je nauwkeurig en heb je belangstelling voor financiële processen? Met de opleiding Assistent Controller leg je een goede basis voor een interessante administratieve functie. Werk je in de financiële wereld of heb je plannen om daar aan de slag te gaan? Dan is de cursus Assistent Controller een goede keuze. In deze unieke en zeer complete opleiding zijn drie deelcursussen gebundeld: Moderne Bedrijfsadministratie (MBA); Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV); Financieel Management. Controller ondersteunen Een Assistent Controller stelt de periodieke managementrapportages en jaarbegroting op. Je hebt een proactieve rol bij de voorbereidende werkzaamheden en je ondersteunt de controller. De kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt, komen uitgebreid aan bod in de cursus Assistent Controller. In de praktijkgerichte studie leer je hoe organisaties en financiële processen in elkaar zitten. Je kunt daarmee een goede bijdrage leveren aan een optimaal verloop en afhandeling van de administratieve en financiële processen binnen een organisatie of bedrijf. Bezig met cijfers Je leert zelfstandig berekeningen, boekingen, kostenbudgetteringen en rapportages maken. In verschillende modules maak je kennis met de belangrijkste administratieve processen. In de deelcursus Financieel Management ligt de nadruk op bedrijfsinformatie. Veelgevraagd diploma Na afronding van de veelzijdige cursus kun je het diploma Assistent Controller behalen. Dit diploma wordt door het bedrijfsleven hoog aangeslagen en is een uitstekende opstap naar een afwisselende en verantwoordelijke baan in de financiële wereld. Leg de beste basis voor een administratieve functie: volg de opleiding Assistent Controller. Gratis bij deze cursus Je ontvangt voor de duur van de opleiding gratis toegang tot software van Unit4 Fiscaal Gemak, waarin je in een speciaal voor NHA studenten gemaakte kantooromgeving berekeningen ten behoeve van jouw huiswerk kan maken.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie