nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Vertaler Duits

De bachelor HBO Vertaler Duits flexibel en snel thuis volgen? Met de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Taalvaardigheid en Vertalen. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk meteen de beste thuisstudies van Nederlandse opleiders als Fontys en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een bachelor thuisstudie HBO Vertaler Duits! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze bachelor is er al vanaf €7164,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies HBO Vertaler Duits februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Vertaler Duits36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Vertaler Duits thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Vertaler Duits voordelig vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Hier vind je uitgebreide info over honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Vertaler Duits(duaal of voltijd). Aan de hand van deze bachelor verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met je werk, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een bachelor HBO Vertaler Duits kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een HBO Vertaler Duits thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Vertaler Duits is er nu al vanaf €7164,00 bij o.a. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer mensen willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hierna beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Vertaler Duits thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn bachelor?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Vertaler Duits: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De bachelor heeft een studietijd van zo’n 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een bepaalde HBO Vertaler Duits vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling vind je extra info omtrent de toelatingseisen van deze bachelor.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Deltion College. Tevens kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere scholen verstrekken ook een HBO Vertaler Duits klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem check je de essentiële informatie voor je bachelor en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-vertaler-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van Bijscholing algemene didactiek tot een studie als HBO Project- en samenwerkingsmethodieken, en nu dus ook de HBO Vertaler Duits zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie HBO Vertaler Duits online versneld volgen kan voor een bedrag van €7164,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Vertaler Duits. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Werk maken van je liefde voor de Duitse taal? Dan is de bacheloropleiding HBO Vertaler Duits een goede keuze. Een vertaler kan voor diverse opdrachtgevers aan de slag. Vertalers kunnen in loondienst werken van een bedrijf of een groter vertaalbureau, maar ook een eigen vertaalbureau starten is heel goed mogelijk. Dit is een uitstekende manier om zelf je werktijden en uren te bepalen en zo een baan te combineren met andere bezigheden.Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Vertaler Duits behandelt een grote variatie aan onderwerpen. Bovendien leg je al tijdens deze opleiding de basis voor een specialisatie aan de hand op het gebied van juridisch, technisch, medisch, financieel-economisch en literair vertalen. Ook leer je werken met vertaaltools. Tijdens de gratis contactdagen worden alle vaardigheden getraind onder begeleiding van docenten met veel vertaalervaring.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie