nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Europese Studies

De bachelor HBO Europese Studies comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool ontdek je erkende thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Taalvaardigheid en Vertalen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk simpel en snel de beste thuisopleidingen van respectabele onderwijsaanbieders als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een bachelor thuisstudie HBO Europese Studies! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze bachelor is beschikbaar vanaf €7164,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies HBO Europese Studies februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Europese Studies36 maanden€7164,00Meer informatie
NTIHBO European studies36 maanden€6462,00Meer informatie
HBO Europese Studies thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO Europese Studies op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek kom je in aanraking met een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Europese Studies. Met deze bachelor doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met een baan, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een bachelor HBO Europese Studies gaat erg gemakkelijk. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten HBO Europese Studies thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Europese Studies is er al vanaf €7164,00 bij bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Europese Studies thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de bachelor?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Europese Studies: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De bachelor heeft een studietijd van ongeveer 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een bepaalde HBO Europese Studies vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure achterhaal je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instanties bieden ook een HBO Europese Studies klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem vind je de meest handige tools voor je bachelor en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-europese-studies

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld MBO Retailmanagement tot een studie als PHP & MySQL Professional, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Europese Studies zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Hieronder vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie HBO Europese Studies online volgen kan al vanaf €7164,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Europese Studies. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Internationaal carrière maken? Met de bacheloropleiding Europese Studies ligt er een mooie loopbaan in het verschiet. Je wordt opgeleid tot een professional met een brede en diepgaande kennis van vreemde talen en internationale communicatie en culturen. Daarnaast heb je inzicht in internationale politiek, recht en bestuur én kennis van handel tussen landen en internationale bedrijven. Hiermee kun je in een breed scala aan functies terecht in zowel de publieke als private sector. Alle HBO-bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn geaccrediteerd door de NVAO. Met het te behalen internationaal erkende getuigschrift HBO Europese studies mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren en ligt de internationale arbeidsmarkt voor je open.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie