nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Vertaler Spaans

De bachelor HBO Vertaler Spaans op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via de vergelijker van thuisstudies tref je goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk direct tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en wie weet begin jij volgende week al met een bachelor thuisstudie HBO Vertaler Spaans! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €7164,00 bij onder andere LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies HBO Vertaler Spaans februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Vertaler Spaans36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Vertaler Spaans zelf thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Vertaler Spaans thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker check je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Vertaler Spaans(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze bachelor doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een bachelor HBO Vertaler Spaans is niet ingewikkeld. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een HBO Vertaler Spaans thuisopleiding?

Een positief aspect van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding HBO Vertaler Spaans is er nu al vanaf €7164,00 bij o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Vertaler Spaans thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de bachelor?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Vertaler Spaans: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De bachelor kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een passende HBO Vertaler Spaans vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure achterhaal je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze bachelor.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven als onder andere NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Notenboom. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de scholen bieden ook een HBO Vertaler Spaans klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal download je alles wat je nodig hebt voor jouw bachelor en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, oefenexamens, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-vertaler-spaans

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO European cultures tot Assistent Drogist, en natuurlijk de HBO Vertaler Spaans zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie HBO Vertaler Spaans online versneld volgen is realistisch vanaf €7164,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Vertaler Spaans. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Werk maken van je liefde voor de Spaanse taal? Dan is de bacheloropleiding HBO Vertaler Spaans een goede keuze. Een vertaler kan voor diverse opdrachtgevers aan de slag. Vertalers kunnen in loondienst werken van een bedrijf of een groter vertaalbureau, maar ook een eigen vertaalbureau starten is heel goed mogelijk. Dit is een uitstekende manier om zelf je werktijden en uren te bepalen en zo een baan te combineren met andere bezigheden.Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Vertaler Spaans behandelt een grote variatie aan onderwerpen. Bovendien leg je al tijdens de opleiding de basis voor een specialisatie in juridisch, technisch, medisch, financieel-economisch en literair vertalen. Ook leer je werken met vertaaltools. Tijdens de gratis contactdagen worden alle vaardigheden getraind onder begeleiding van docenten met veel vertaalervaring.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie