nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Assistent Drogist

De beroepsopleiding Assistent Drogist zelfstandig vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool tref je tientallen thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Drogisterij. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk meteen professionele thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als NHA en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Assistent Drogist! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €449,00 bij een opleider als NHA.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juni 2024 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie Assistent Drogist juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAAssistent Drogist8 maanden€449,00Meer informatie
Assistent Drogist vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Assistent Drogist zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Hier check je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Drogisterij? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Assistent Drogist(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Assistent Drogist is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Assistent Drogist thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op een telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Assistent Drogist wordt al aangeboden vanaf €449,00 via NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Assistent Drogist thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Assistent Drogist: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een studietijd van om en nabij de 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een bepaalde Assistent Drogist vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding tref je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Amsterdam School of Real Estate. Daarnaast kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse instellingen verstrekken ook een Assistent Drogist klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-assistent-drogist

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan HBO Back-end Java developer t/m Thai, en natuurlijk de Assistent Drogist zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? Hierna beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Assistent Drogist online versneld volgen kost om en nabij de €449,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Assistent Drogist. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Vind een leuke baan bij een drogisterij met de opleiding Assistent Drogist Nee, een drogist heeft anno nu vrijwel niets meer te maken met drogeren? Wel ben je een vraagbaak op het gebied van gezondheid. Vind je het leuk om in een winkel te werken, ga je graag met mensen om en heb je belangstelling voor gezondheid? Dan is een baan als assistent drogist je op het lijf geschreven. Een assistent drogist werkt in een drogisterij en geeft klanten advies over allerhande gezondheidsvragen en zelfzorggeneesmiddelen. Je bent een specialist in je vakgebied en mensen vertrouwen op de informatie die je geeft. Het is een afwisselende en dankbare baan met veel verantwoordelijkheid. Passende adviezen Om goed advies te kunnen geven, maak je in de opleiding Assistent Drogist kennis met de vele soorten zelfzorggeneesmiddelen die er zijn. Je leert passende adviezen geven bij bijvoorbeeld pijn- en koortsklachten, maag- en darmproblemen, verkoudheid en kinderziekten. Ook help je klanten met psychische klachten of mensen die willen stoppen met roken. Je adviezen zijn zeer waardevol. Je hebt veel kennis van reguliere zelfzorgmiddelen, maar ook van homeopathie. De gevarieerde en zorgvuldige samengestelde lesstof staat garant voor een meeslepende, praktijkgerichte opleiding. De cursus is een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk. Erkend diploma De opleiding Assistent Drogist is ontwikkeld in overleg met de Stichting Pharmacon, een onafhankelijk non-profit exameninstituut, verantwoordelijk voor het organiseren en afnemen van examens voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Het te behalen diploma is als enige erkend door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) voor het Keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg en erkend in de cao. Juiste papieren Na het behalen van het erkende diploma Assistent Drogist heb je de juiste papieren om in deze boeiende branche aan de slag te gaan. Je komt goed voor de dag en je bent een gewaardeerde collega in iedere drogisterij. Assistent worden in een drogisterij en mensen helpen? Volg de opleiding Assistent Drogist.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie