nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Professionele dierenverzorging

De beroepsopleiding Professionele dierenverzorging flexibel vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je talloze thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Dierenzorg. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk direct de beste opleidingen en thuisstudies van toonaangevende instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Professionele dierenverzorging! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €481,25 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Geen vast studieschema.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Professionele dierenverzorging februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIProfessionele dierenverzorging14 maanden€481,25Meer informatie
Professionele dierenverzorging vanuit huis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Professionele dierenverzorging op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vergelijk je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Dierenzorg? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Professionele dierenverzorging(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding Professionele dierenverzorging is online snel te regelen. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Professionele dierenverzorging thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Professionele dierenverzorging is er al vanaf €481,25 via bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Professionele dierenverzorging thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Professionele dierenverzorging: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden gemiddeld 14 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een passende Professionele dierenverzorging vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC van Amsterdam. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders beschikken over een Professionele dierenverzorging klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-professionele-dierenverzorging

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van HBO SPH Jeugdzorgwerker tot Professionele nagelstyling, en dus ook de Professionele dierenverzorging zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Professionele dierenverzorging online volgen kan al vanaf €481,25. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Professionele dierenverzorging. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij je verdiepen in dierverzorging? Volg dan de professionele opleiding Dierenverzorging van NTI en leer alles over dierenzorg! Tijdens de professionele opleiding Dierenverzorging volg je een praktijkdag onder begeleiding van een docent. Zij leren jou vakspecifieke handelingen toe te passen die je nodig hebt in de dierzorg. De theorie komt aan bod in speciaal daarvoor ontwikkelde studieboeken. Meer weten over de professionele opleiding Dierenverzorging? Vraag onze gratis studiegids aan of neem contact op met een studieadviseur.

Daarom kies je voor Professionele dierenverzorging van het NTI:

 • Gratis praktijkdag
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie