nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dierenverzorging

De beroepsopleiding Dierenverzorging op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Met onze vergelijkingstool ontdek je de beste thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Dierenverzorging. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van respectabele opleiders als NHA en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Dierenverzorging! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €153,00 via o.a. NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies Dierenverzorging mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHADierenverzorging6 maanden€153,00Meer informatie
LAUDIUSDierenverzorging8 maanden€159,00Meer informatie
Dierenverzorging op eigen tempo thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Dierenverzorging flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker check je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Dierenverzorging? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Dierenverzorging(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een beroepsopleiding Dierenverzorging is niet moeilijk. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Dierenverzorging thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Dierenverzorging kun je al volgen vanaf €153,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Dierenverzorging thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Dierenverzorging: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een specifieke Dierenverzorging vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling tref je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals o.a. Laudius dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Design Academy Eindhoven. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere instellingen beschikken over een Dierenverzorging klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account tref je zaken als oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-dierenverzorging

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van MBO Doktersassistent tot aan Eigen Massagesalon Starten, en nu dus ook de Dierenverzorging zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Voordelige erkende thuisstudies
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie Dierenverzorging online versneld volgen is realistisch vanaf €153,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende elementen kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is belangrijk voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Dierenverzorging. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Dierenliefhebber? Vergroot je kennis met de cursus Dierenverzorging Ben je een dierenliefhebber en heb jeéén of meerdere huisdieren? Of werk je beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in hoe je met dieren kuntén moet omgaan. Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: de hond, de kat, het knaagdier of zelfs de goudvis maakt deel uit van het gezin. Maar vaak ontbreekt het aan kennis. Weet je bijvoorbeeld waarom een kat spint? Mag een hond met de pot mee-eten? Is een ronde kom wel goed voor je goudvis? Kortom, hoe zorg je voor een tevreden en gezond huisdier? Van hond tot cavia In de cursus Dierenverzorging komen alle populaire (huis)dieren uitgebreid aan bod: honden, katten, paarden, konijnen, cavia´s, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, enzovoort. Dit maakt de cursus extra afwisselend en het zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een ware dierenkenner. De cursus Dierenverzorging is uitermate leerzaam voor huisdierbezitters, maar beslist ook een aanrader wanneer je overweegt een huisdier te kopen. Heb je in werk regelmatig te maken met dieren? Dan levert de cursus je een schat aan praktische informatie op. Lichaamstaal Je leert over het gedrag van dieren en hun leefomgeving. Je leert de lichaamstaal verstaan, zodat je dieren beter gaat begrijpen. Je staat stil bij huisvestingsvragen: waar moet je op letten en hoe houd je hokken, manden en kooien schoon? Ziektes herkennen In de cursus Dierenverzorging is er volop aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Maar je ontdekt ook hoe je herkent of een dier ziek is en hoe je een ziek dier dan optimaal verzorgt. Kom je beroepshalve met dieren in aanraking, dan is het onderwerp wet- en regelgeving ook belangrijk. Werk je bijvoorbeeld bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of een dierenwinkel? Dan komt de kennis van de cursus Dierenverzorging je beslist van pas. Meer plezier De cursus Dierenverzorging is zeer compleet. Na de cursus kun je nog beter voor je huisdier zorgen en daar beleef je op korte en lange termijn veel plezier van.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie