nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hondentrimmen

De beroepsopleiding Hondentrimmen zelfstandig thuis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Dierenverzorging. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Hondentrimmen! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €339,00 via NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In april 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Hondentrimmen april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHondentrimmen6 maanden€339,00Meer informatie
Hondentrimmen thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Hondentrimmen zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website vind je uitgebreide info over tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Dierenverzorging? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Hondentrimmen(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een beroepsopleiding Hondentrimmen gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een Hondentrimmen thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Hondentrimmen volg je al vanaf €339,00 via bijvoorbeeld NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Hondentrimmen thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Hondentrimmen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding duurt zo’n 6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een relevante Hondentrimmen vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids bekijk je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als o.a. NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Markus Verbeek Praehep. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel instanties bieden ook een Hondentrimmen klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Hier vind je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving tref je zaken als het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, video’s, oefeningen, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-hondentrimmen

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van AgilePM® Foundation tot een opleiding als HBO marketing en sales, en natuurlijk de Hondentrimmen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Hondentrimmen online versneld volgen is haalbaar rond de €339,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (april 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Hondentrimmen. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Honden tot in de puntjes verzorgen? Volg de cursus Honden trimmen Honden trimmen is allesbehalve een hondenbaan. Sterker nog, er zijn mensen die het trimmen van honden beschouwen als een hobby. Een hobby waarbij je de trouwe viervoeter de aandacht geeft die hij verdient. Tijdens de cursus Hondentrimmen leer je meer dan alleen haren knippen en de hond verzorgen. Zo controleer je ook de gezondheid van honden. De nadruk ligt wel op trimmen en het behandelen van de vacht. Je leert alles over modelleertechnieken voor honden. En je krijgt de kennis en volop vaardigheden om de dieren een verzorgende behandeling te geven tijdens de opleiding tot hondertrimmer. Alles rondom verzorgen Van de anatomie van de hond tot praktische kennis van de rassen, huid- en vachtkenmerken, hygiëne en de lichaamstaal van honden: in de cursus komen vrijwel alle aspecten aan bod rondom de verzorging van honden. Trimmen is de belangrijkste activiteit die je leert. Je past verschillende trimtechnieken toe. Ook maak je hondenvachten klitvrij zodat je huidirritaties en bewegingsproblemen voorkomt. In slechts zes maanden tijd weet je alles over honden trimmen, beschik je over de vereiste vaardigheden en weet je vrijwel alles over de verzorging van honden. Verantwoordelijkheid Mocht daar aanleiding toe zijn, dan kun je ook bij zorgen over de gezondheid van een hond een verwijzing naar de dierenarts adviseren. De cursus Hondentrimmen is meer dan alleen knippen, het is de ideale cursus voor liefhebbers van honden (bazen) goed voor honden willen zorgen. Volg de cursus Hondentrimmen en geef honden de aandacht die zij verdienen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie