nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dierenartsassistent

De beroepsopleiding Dierenartsassistent op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Dierenverzorging. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk moeiteloos kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als Fontys en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Dierenartsassistent! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €399,00 bij onder andere NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Dierenartsassistent juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHADierenartsassistent12 maanden€399,00Meer informatie
Thuiscursus.nlDierenartsassistent3-6 maanden€349,00Meer informatie
Dierenartsassistent thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Dierenartsassistent vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Op deze website tref je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Dierenverzorging? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Dierenartsassistent(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Dierenartsassistent gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Dierenartsassistent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Dierenartsassistent kun je bestellen vanaf €399,00 via de onderwijsinstelling NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Hierna geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Dierenartsassistent thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Dierenartsassistent: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kost je ongeveer 12 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een dergelijke Dierenartsassistent vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids lees je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als bijv. NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Leidse Instrumentmakerschool. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel aanbieders verstrekken ook een Dierenartsassistent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-dierenartsassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Blockchain Technology t/m Hebreeuws, en natuurlijk de Dierenartsassistent zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Dierenartsassistent online versneld volgen is realistisch vanaf €399,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze elementen mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Dierenartsassistent. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Graag met dieren werken? Volg de opleiding Dierenartsassistent Hou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. De opleiding Dierenartsassistent bereidt je goed voor op dit gevarieerde en boeiende vak. Een kater die gesteriliseerd moet worden. Een puppy die inentingen nodig heeft. Of een konijn met gebitsproblemen. Elke dag is anders in een dierenartspraktijk. Als dierenartsassistent ben je de rechterhand van de dierenarts. Je ondersteunt de arts bij alle dagelijkse werkzaamheden: van het maken van afspraken tot assisteren in de operatiekamer. Bloed afnemen In de cursus Dierenartsassistent maak je kennis met de vele facetten van dit beroep. Je leert hoe dierenlichamen werken, maar ook hoe je ziektes kunt herkennen. Je krijgt antwoord op de vraag hoe je een dier moet vasthouden en hoe je bijvoorbeeld bloed afneemt of urineonderzoek doet. Voeding en verzorging Als dierenartsassistent ben je voor klanten het eerste aanspreekpunt. Daarom is er in de opleiding Dierenartsassistent veel aandacht voor de omgang met de eigenaren van dieren. Je leert welke tips je aan eigenaren van dieren kunt geven over bijvoorbeeld voeding en verzorging. Maar ook omgaan met klachten en het voeren van een slechtnieuwsgesprek komt uitgebreid aan de orde. Soms wordt een dier niet beter en dan hebben de eigenaren ook aandacht nodig. Wat je nog meer doet? Je assisteert de dierenarts in de behandel- en operatiekamer. Je weegt dieren, houdt ze vast, dient medicijnen toe, bereidt operaties voor en steriliseert instrumenten. Na een operatie verzorg je het dier en hou je zijn gezondheid in de gaten. Voor dit verantwoordelijke werk krijg je in de cursus Dierenartsassistent alle kennis en vaardigheden aangereikt. Praktijkgericht Werk je graag met dieren en wil je aan de slag in een dierenartspraktijk? Dan is deze praktijkgerichte opleiding een goede keuze. Zet de eerste stap naar een veelzijdige baan. Kies voor de opleiding Dierenartsassistent.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie