nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Associate degree Rechten Civielrecht

De opleiding Associate degree Rechten Civielrecht op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij onze vergelijker ontdek je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Recht en Bestuur. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk simpel en snel veel gekozen opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Laudius en begin morgen al met een thuisopleiding Associate degree Rechten Civielrecht! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €4482,00 via o.a. LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Associate degree Rechten Civielrecht juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAssociate degree Rechten – specialisatie Civielrecht18 maanden€4482,00Meer informatie
Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Associate degree Rechten Civielrecht zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Op deze plek tref je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Recht en Bestuur? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht(duaal of voltijd). Via deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een opleiding Associate degree Rechten Civielrecht is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Associate degree Rechten Civielrecht thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht is er nu al vanaf €4482,00 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Nederlanders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Associate degree Rechten Civielrecht: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De opleiding heeft een looptijd van plusminus 18 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een bepaalde Associate degree Rechten Civielrecht vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling tref je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders zoals onder andere LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Midden Nederland. Ook kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene instellingen hebben ook een Associate degree Rechten Civielrecht klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem check je de essentiële informatie voor je opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen kan men ook terecht voor video’s, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-associate-degree-rechten-civielrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van HBO Basiskennis van de sociaal werker in de zorg tot een studie als Facility management, en dus ook de Associate degree Rechten Civielrecht zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn persoonlijke wensen? Hieronder behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht online versneld volgen kan voor een bedrag van €4482,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Associate degree Rechten Civielrecht. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Civielrecht (ook wel privaatrecht of burgerlijk recht) heeft betrekking op de regels tussen burgers onderling. De Associate degree Rechten met als specialisatie Civielrecht, biedt in korte tijd brede juridische kennis. Na afronding kun je o.a. terecht bij een notariskantoor, advocatenkantoor of deurwaarderskantoor. Functies op Associate degree niveau kennen een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Deze juridische opleiding is een goede keuze voor wie in een juridische omgeving werkt en hogerop wil of een functie ambieert die meer juridische kennis en vaardigheden vraagt. Zo is de opleiding o.a. interessant voor wie werkt in een administratieve functie op een notariskantoor of bij een rechtbank.

Het officiële Ad-getuigschrift vormt een bewijs van kennis en kunde op HBO-niveau en geeft zeer goede kansen op de arbeidsmarkt. Dit Associate-degreeprogramma is goedgekeurd door de NVAO, goed voor je cv!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie