nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Associate degree Rechten Publiekrecht

De opleiding Associate degree Rechten Publiekrecht flexibel en snel thuis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker bekijk je toonaangevende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Recht en Bestuur. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen populaire thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuisopleiding Associate degree Rechten Publiekrecht! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding is te koop vanaf €4482,00 bij een opleider als LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In september 2023 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Associate degree Rechten Publiekrecht september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAssociate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht18 maanden€4482,00Meer informatie
Associate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Associate degree Rechten Publiekrecht flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker tref je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Recht en Bestuur? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Associate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een opleiding Associate degree Rechten Publiekrecht is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Associate degree Rechten Publiekrecht thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Associate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht kun je bestellen vanaf €4482,00 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal mensen willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? Onderstaand besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Associate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Associate degree Rechten Publiekrecht: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De opleiding kun je afronden plusminus 18 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een matchende Associate degree Rechten Publiekrecht vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de gratis brochure vind je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als bijv. Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Gerrit Rietveld Academie. Bovendien kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel onderwijs-aanbieders bieden ook een Associate degree Rechten Publiekrecht klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je belangrijke info rondom jouw opleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-associate-degree-rechten-publiekrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Cateraar tot een opleiding als Management in de Gezondheidszorg, en dus ook de Associate degree Rechten Publiekrecht zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Associate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht online versneld volgen is mogelijk vanaf €4482,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Associate degree Rechten Publiekrecht. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Publiekrecht regelt de verhouding tussen overheid en burgers, zoals strafrecht en staatsrecht. Grond- en mensenrechten spelen een belangrijke beschermende rol en kunnen van groot belang zijn. Juridische specialisten op dit gebied zijn dan ook zeer gewild. 

De Associate degree Rechten met als specialisatie Publiekrecht biedt in korte tijd brede juridische kennis. Na afronding kun je terecht in vrijwel iedere organisatie waar behoefte is aan juridische expertise. Functies op Ad-niveau kennen een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Het officiële Ad-getuigschrift vormt een bewijs van kennis en kunde op HBO-niveau en geeft zeer goede kansen op de arbeidsmarkt. Dit Associate-degreeprogramma is goedgekeurd door de NVAO, goed voor je cv!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie