loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Associate degree Retailmanagement

De opleiding Associate degree Retailmanagement flexibel vanuit huis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies lees je alles over alle erkende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Retail Handel en Ondernemerschap. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos tientallen relevante thuisopleidingen van Hollandse onderwijsaanbieders als LOI en ga meteen aan de slag met een thuisopleiding Associate degree Retailmanagement! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €4482,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Associate degree Retailmanagement oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAssociate degree Retailmanagement18 maanden€4482,00Meer informatie
Associate degree Retailmanagement op eigen tempo thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Associate degree Retailmanagement flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek vind je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Een goede optie is de online thuisstudie Associate degree Retailmanagement(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een opleiding Associate degree Retailmanagement gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Associate degree Retailmanagement thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet op jouw PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Associate degree Retailmanagement kun je bestellen vanaf €4482,00 bij het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Associate degree Retailmanagement thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Associate degree Retailmanagement: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De opleiding heeft een studietijd van gemiddeld 18 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een bepaalde Associate degree Retailmanagement vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school lees je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als o.a. LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Aventus. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-bedrijven bieden ook een Associate degree Retailmanagement klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet check je de meest handige tools voor je opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-associate-degree-retailmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Ouderenzorg t/m MBA In 3 Maanden, en uiteraard ook de Associate degree Retailmanagement zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Associate degree Retailmanagement online versneld volgen doe je vanaf €4482,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De studie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Associate degree Retailmanagement. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De Associate degree Retailmanagement is de ideale keuze voor iedereen die leidinggevende functie in retail ambieert. Er is in de retailsector een toenemende behoefte aan professionals met ondernemerschapskwaliteiten. Professionals die kennis hebben van e-commerce en nieuwe winkelconcepten, die producten en diensten kunnen inzetten en implementeren en internationaal kunnen opereren. De Associate degree Retailmanagement leidt je in korte tijd op tot zo’n professional. Na afloop beschik je over alle kennis en vaardigheden die een hedendaagse retailmanager nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan (digitale) marketing, sales, communicatie, logistiek en leidinggeven. In de opleiding ligt de nadruk op vernieuwend ondernemerschap en leiderschap binnen de retail.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie