nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Verzorgende IG

De mbo-basisopleiding MBO Verzorgende IG op afstand volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl tref je toonaangevende thuisstudies en cursussen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Streef je naar een carrièreboost? Beginnen als ZZP’er? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Verzorgende IG! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo-basisopleiding is te bestellen vanaf €828,00 bij onder andere LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In mei 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies MBO Verzorgende IG mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Verzorgende IG6 maanden€828,00Meer informatie
NTIMBO Verzorgende IG6 maanden€752,63Meer informatie
MBO Verzorgende IG thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding MBO Verzorgende IG thuis digitaal volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker check je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Verzorgende IG(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo-basisopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een mbo-basisopleiding MBO Verzorgende IG is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een MBO Verzorgende IG thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding MBO Verzorgende IG is er al vanaf €828,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Verzorgende IG thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo-basisopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Verzorgende IG: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De mbo-basisopleiding kost je zo’n 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een specifieke MBO Verzorgende IG vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids vind je alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo-basisopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Grafisch Lyceum Utrecht. Mogelijk levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de scholen geven ook een MBO Verzorgende IG klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw mbo-basisopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem tref je zaken als video’s, webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-verzorgende-ig

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Van Basiskennis management tot een studie als Agile game productie, en sinds kort dus ook de MBO Verzorgende IG zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn situatie? In het volgende overzicht lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie MBO Verzorgende IG online versneld volgen kost om en nabij de €828,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante onderdelen kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Let op: er gelden strenge regels (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Verzorgende IG. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Heb je hart voor mensen wil je aan de slag als verzorgende in de kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, de thuiszorg of een verpleeg- of verzorgingshuis? Kies dan voor de MBO Verzorgende IG en doe alvast alle basiskennis op. In korte tijd volg je de eerste opleidingsinhoudelijke modules uit de MBO-opleiding en krijg je een goed beeld van het beroep. Zo leer je onder andere over het verlenen van basiszorg en de omgang met je cliënten. Voor de MBO Verzorgende IG is geen vooropleiding nodig.Na afronding van deze MBO kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie