nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Slijtersvakdiploma

De beroepsopleiding Slijtersvakdiploma zelfstandig thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je toonaangevende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Horeca en evenementen. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk veel gekozen opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Slijtersvakdiploma! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €459,00 bij onder andere NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Slijtersvakdiploma juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASlijtersvakdiploma12 maanden€459,00Meer informatie
Slijtersvakdiploma thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Slijtersvakdiploma op eigen tempo vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Horeca en evenementen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Slijtersvakdiploma. Met deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Slijtersvakdiploma regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Slijtersvakdiploma thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Slijtersvakdiploma kun je bestellen vanaf €459,00 bij de onderwijsinstelling NHA. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Onderstaand vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Slijtersvakdiploma thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Slijtersvakdiploma: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in ongeveer 12 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Slijtersvakdiploma vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder achterhaal je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals o.a. NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Team Academy. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Slijtersvakdiploma klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. Online raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem kan men ook terecht voor oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-slijtersvakdiploma

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van HBO Multiproblematiek binnen Social Work tot bijvoorbeeld HBO sociaal juridische dienstverlening, en nu dus ook de Slijtersvakdiploma zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren (thuis & klassikaal)
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Slijtersvakdiploma online versneld volgen is mogelijk vanaf €459,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Slijtersvakdiploma. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Word zelfstandig slijter met de cursus Slijtersvakdiploma Producten en diensten kun je slijten. Klinkt interessant, maar wat betekent?slijten? eigenlijk. Letterlijk betekent het: verkopen van kleinhandel. In de praktijk is een slijter een doorverkoper van alcoholische dranken. Wil je werken als medewerker in een drankenhandel? Dan is de cursus Slijtersvakdiploma een goede keuze. Ontdek de wereld van de alcoholische dranken. Een goede slijter heeft kennis van zaken. Je bent vertrouwd met de verschillende wijnsoorten, je weet alles van bier en je kunt klanten uitstekend adviseren over de talloze soorten gedistilleerde dranken. Brouwprocessen In de cursus Slijtersvakdiploma leer je over de herkomst en de brouwprocessen van diverse dranken. De theorie wordt afgewisseld met oefen- en huiswerkopgaven, zodat je snel meer kennis en vertrouwen krijgt. De cursus Slijtersvakdiploma bestaat uit vier modules: Wijnbrevet Gedistilleerdbrevet Bierbrevet Sociale Hygiëne Proeven Je leert alles over verschillende processen en de herkomst van wijn en bier. Met een flinke dosis achtergrondinformatie en ervaring met het proeven, ben je al snel een ware kenner. Of het nu gaat om een mooie Bourgogne, een verrassend Belgisch biertje of een krachtige Ierse whiskey: voor jou hebben deze dranken na de cursus geen geheimen meer. In de cursus Slijtersvakdiploma doe je niet alleen kennis op over de verschillende alcoholische dranken, maar je behaalt ook direct het wettelijk verplichte diploma Sociale Hygiëne: een must binnen de horeca en voor werkzaamheden in een slijterij. Hier ontwikkel je sociale vaardigheden en leer je over bijvoorbeeld ethiek en regelgeving. Branche-erkend diploma De examens van de eerste drie modules kun je bij de Wijnacademie afleggen. Het examen van de vierde module, Sociale Hygiëne, leg je af bij de SVH. Heb je de vier modules succesvol afgerond, dan kom je in aanmerking voor het branche-erkende Slijtersvakdiploma. Je kunt dan als volwaardig en gediplomeerd slijter aan de slag. Aan de slag als kenner van alchololische dranken? Volg de cursus Slijtersvakdiploma.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie