nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Wijnbrevet

De beroepsopleiding Wijnbrevet op afstand volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Horeca en evenementen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk zonder problemen de beste thuisopleidingen van vooraanstaande scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Wijnbrevet! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €249,00 bij NHA.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies Wijnbrevet februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAWijnbrevet6 maanden€249,00Meer informatie
LAUDIUSWijnbrevet (SDEN 3)6 maanden€189,00Meer informatie
LAUDIUSWijn En Spijs6 maanden€299,00Meer informatie
Wijnbrevet thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Wijnbrevet voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker tref je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Horeca en evenementen? Een goede optie is de online thuisstudie Wijnbrevet(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een beroepsopleiding Wijnbrevet is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Wijnbrevet thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op een tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Wijnbrevet is er al vanaf €249,00 bij NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Wijnbrevet thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Wijnbrevet: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een toepasbare Wijnbrevet vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure check je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als onder andere Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool van Amsterdam. Tevens levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse opleidersverstrekken ook een Wijnbrevet klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar bekijk je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-wijnbrevet

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld MBO Bedrijfsadministratie t/m Voetreflexologie, en nu dus ook de Wijnbrevet zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Wijnbrevet online versneld volgen is mogelijk vanaf €249,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De studie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Wijnbrevet. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ontdek de boeiende wereld van wijn in de cursus Wijnbrevet Wil je meer weten over wijn? Met de wijncursus Wijnbrevet word je een echte kenner. Werk je in de horeca dan kun je klanten voortaan uitstekend adviseren. Ben je hobbykok, dan leer je passende wijnen kiezen. De cursus Wijnbrevet neemt je mee op een fascinerende reis door de wereld van wijnen. Van de druivenrassen Chardonnay tot Sauvignon Blanc: welkom in de boeiende wereld van wijnen. In de cursus Wijnbrevet maak je niet alleen kennis met de verschillende druivensoorten en wijnlanden, maar ook met de beginselen van de wijnbouw. Kennis die je helpt om de wereld van wijn beter te begrijpen en er nog meer van te genieten. Professioneel advies De wijncursus neemt je mee op een prachtige reis en maakt van jou een echte wijnkenner. Deze kennis komt van pas wanneer je in de horeca werkt en klanten wilt voorzien van een professioneel wijnadvies. Maar ook wanneer je niet beroepsmatig met wijn te maken hebt, is de cursus een aanrader. Dan kun je eindelijk eens serieus aan de slag met een wijnkaart in een restaurant. Je leert proeven en keuren Je leert over de verschillende soorten wijnen en maakt kennis met bekende en onbekende wijnlanden. In de wijncursus is natuurlijk veel aandacht voor het proeven en keuren van wijnen. Je leert geuren en smaken herkennen en waarderen. De wijncursus is op een uiterst professionele manier opgezet en is gebaseerd op de exameneisen SDEN3 (Stichting Wijnexamens Nederland). Stap voor stap groei je uit tot een ware kenner. Rode wijnen, champagne, mousserende wijnen, roséwijn: geen wijnsoort heeft nog geheimen voor je. Meer genieten Na de cursus ga je gegarandeerd nóg meer genieten van wijn. Bij gelegenheden waar wijn geschonken wordt, kun je indruk maken met de kennis die je hebt opgedaan. Je weet hoe wijn geschonken en geproefd moet worden. Je kunt smaken benoemen en wijnlanden herkennen. Werkzaam in de horeca? De wijncursus is zowel voor beroeps- als voor hobbydoeleinden een prima keuze. Met jouw ruime kennis van wijnen ben je een horecamedewerker met een goed verhaal, maar ook een graag geziene gast op feesten en diners. Een echte wijnwizard worden? Volg de cursus Wijnbrevet en leer alles over wijnen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie