nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HACCP

De beroepsopleiding HACCP digitaal volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je talloze thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Horeca en evenementen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken meteen goede thuisstudies van toonaangevende instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis HACCP! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €199,00 bij onder andere NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie HACCP februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHACCP3 maanden€199,00Meer informatie
HACCP zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HACCP op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Horeca en evenementen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HACCP(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een beroepsopleiding HACCP regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een HACCP thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal op jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding HACCP kan men aanschaffen vanaf €199,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige HACCP thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HACCP: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kost je ongeveer 3 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende HACCP vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school vind je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals onder andere Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als NCOI / Pro Education. Daarnaast krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste instanties hebben ook een HACCP klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online tref je alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, video’s, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-haccp

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van Artist Manager t/m HBO Wijkgericht Werken en Community Arts, en tegenwoordig dus ook de HACCP zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn situatie? Hieronder behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie HACCP online versneld volgen is haalbaar rond de €199,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HACCP. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Werk jij met eet- en drinkwaren? Met de HACCP cursus leer jij alle regels omtrent de Hygiënecode voor de horecaBen jij als ondernemer, medewerker of vrijwilliger werkzaam in de horeca? Dan is de HACCP cursus onmisbaar voor jou. De wet verplicht namelijk, dat alle mensen die werkzaam zijn binnen de horecabranche, volgens de regels van de hygiënecode en HACCP moeten werken. In bedrijven waar gewerkt wordt met voedingsmiddelen kunnen er dingen fout gaan. Dit kan de veiligheid van het eten in gevaar brengen. Hierdoor zijn horeca ondernemers er verantwoordelijk voor dat iedereen binnen de horeca onderneming, volgens de HACCP regels van de Hygiënecode werkt. Door het volgen van de HACCP cursus zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van alle regels omtrent de HACCP en Hygiënecode. Tijdens de cursus HACCP van NHA leer je alles over de Hygiënecode en HACCP regels. De Hygiënecode horeca is speciaal opgesteld voor de horeca en goedgekeurd volgens de NVWA. Tijdens de HACCP cursus komt niet alleen de inhoud van de Hygiënecode aan bod, je leert ook hoe je de HACCP regels binnen jouw bedrijf moet toepassen. Voedselveiligheid Tijdens de HACCP cursus wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat het productie- en bereidingsproces van voedsel bestaat uit een aantal fases. Aan iedere fase in het proces zitten mogelijke risico?s verbonden die de veiligheid van de etenswaren in gevaar kunnen brengen. Op basis hiervan zijn de regels van de Hygiënecode en HACCP opgesteld. Ook worden tijdens de HACCP cursus de verschillende fases van het productie- en bereidingsproces van voedsel in kaart gebracht. Per fase in het verwerkingsproces dienen de mogelijke risico?s voor de voedselveiligheid te worden vastgesteld. Vervolgens moet er beschreven worden hoe deze benoemde risico?s kunnen worden beheerst. Een HACCP plan wordt vanuit de organisatie geschreven en beoordeeld door de NVWA. Met behulp van de HACCP cursus ben jij in staat om een HACCP plan op te stellen. Voedselovergevoeligheid Wanneer je werkt in de horeca is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke voedselovergevoeligheden van jouw gasten. Dit kan bijvoorbeeld een allergie voor fruit of koemelk zijn. Tijdens de cursus HACCP wordt er dan ook uitgebreid aandacht besteed aan de onderwerpen: allergenen, voedselintolerantie en voedselallergie. Hierdoor kun jij rekening houden met de potentiële voedselovergevoeligheid van jouw gasten. Waarom de cursus HACCP? Wil jij kennis opdoen of opfrissen over de Hygiënecode en HACCP regels? Dan is de HACCP cursus dé cursus voor jou! Na het volgen van de opleiding HACCP hoef jij je geen zorgen te maken als de NVWA bij jouw bedrijf komt controleren. Na het volgen van de HACCP cursus kun jij namelijk aantonen dat jij op de hoogte bent van de regels omtrent de Hygiënecode. Daarnaast waarderen jouw gasten ook een goede hygiëne. Hoe jouw gasten de algehele hygiëne ervaren heeft tenslotte invloed op de gehele ervaring en waardering die zij geven aan de horecazaak waar jij werkt.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie