nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gedistilleerdbrevet

De beroepsopleiding Gedistilleerdbrevet comfortabel vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je talloze thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Horeca en evenementen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Gedistilleerdbrevet! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €219,00 bij NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Uitstekende docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies Gedistilleerdbrevet februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAGedistilleerdbrevet4 maanden€219,00Meer informatie
Gedistilleerdbrevet op eigen tempo thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Gedistilleerdbrevet vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Hier check je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Horeca en evenementen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Gedistilleerdbrevet(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Gedistilleerdbrevet is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Gedistilleerdbrevet thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Gedistilleerdbrevet is er nu al vanaf €219,00 bij het instituut NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Gedistilleerdbrevet thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Gedistilleerdbrevet: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kost je circa 4 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Gedistilleerdbrevet vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder vind je extra info inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals onder andere LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hoornbeeck College. Verder krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel opleidersverstrekken ook een Gedistilleerdbrevet klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet tref je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-gedistilleerdbrevet

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van MBO Begeleider gehandicaptenzorg tot bijvoorbeeld Angst En Stressbeheersing, en sinds kort dus ook de Gedistilleerdbrevet zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Vakkundige docenten
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Gedistilleerdbrevet online versneld volgen is haalbaar rond de €219,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Soms stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Gedistilleerdbrevet. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Een expert worden in sterke en gedistilleerde dranken? Volg de cursus Gedistilleerdbrevet Wil je meer weten over sterke dranken? Smaken herkennen, verschillen proeven en kennismaken met de boeiende verhalen achter bijvoorbeeld Schotse wisky en Hollandse jenever? Met de cursus Gedistilleerdbrevet word je een ware expert. Achter iedere fles sterke drank gaat een boeiend en verrassend verhaal schuil: een opmerkelijke smaaksensatie, een specifieke productiemethode, een bijzonder ingrediënt, een uniek productiegebied of een bijzonder stuk historie. Een boeiende wereld In de cursus Gedistilleerdbrevet maak je kennis met de boeiende wereld van sterke en gedistilleerde dranken. Deze opleiding is beslist een aanrader wanneer je in een drankenwinkel, bar of restaurant werkt. Maar ook wanneer je zelf van een goed glas sterke drank houdt, beleef je veel plezier aan deze cursus. Leren proeven Ben je benieuwd naar de geschiedenis van sterke drank en geïnteresseerd in het productieproces? Wil je leren proeven en weten hoe je de basisgrondstoffen herkent? Het komt allemaal aan bod in de compacte cursus. Likeuren en cocktails Je krijgt inzicht in de verschillende soorten sterke dranken en maakt kennis met de gedistilleerde dranken uit granen, zoals whisky, en uit vruchten, zoals cognac en calvados. Je ontdekt de dranken die uit planten worden gemaakt, denk aan tequila, en leert over likeuren en cocktails. In de cursus Gedistilleerdbrevet is er ook aandacht voor de effecten van alcohol op de gezondheid, de Europese wetgeving en etikettering. Goed op je cv Met de kennis die je in de cursus vergaart, groei je uit tot een specialist op het gebied van sterke en gedistilleerde dranken. Een mooie aanvulling op je cv wanneer je in de horeca werkt of wilt werken. Ben je niet beroepsmatig maar puur uit liefhebberij geïnteresseerd in dit onderwerp? Ook dan is cursus een prima keuze. Behaal het Gedestilleerdbrevet en je waardeert de drank en alles wat daarbij hoort nog meer.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie