nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HOV Horeca Ondernemer

De beroepsopleiding HOV Horeca Ondernemer vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl bekijk je de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Horeca en evenementen. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen professionele thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis HOV Horeca Ondernemer! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €199,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies HOV Horeca Ondernemer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHOV Horeca Ondernemer7 maanden€199,00Meer informatie
HOV Horeca Ondernemer digitaal vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HOV Horeca Ondernemer online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website check je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Horeca en evenementen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HOV Horeca Ondernemer(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding HOV Horeca Ondernemer is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs HOV Horeca Ondernemer thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving op een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HOV Horeca Ondernemer kun je al volgen vanaf €199,00 bij bijv. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige HOV Horeca Ondernemer thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HOV Horeca Ondernemer: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 7 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare HOV Horeca Ondernemer vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de folder van de school kun je terecht voor de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Centrum voor Humanistische Vorming. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere onderwijsinstellingen faciliteren ook een HOV Horeca Ondernemer klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem check je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-hov-horeca-ondernemer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Antiekhandelaar tot bijvoorbeeld Keyboard Spelen Voor Gevorderden, en sinds kort dus ook de HOV Horeca Ondernemer zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? Hieronder kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie HOV Horeca Ondernemer online versneld volgen doe je vanaf €199,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste factoren mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HOV Horeca Ondernemer. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer Van kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid en wil je daar je beroep van maken? Start als horeca ondernemer met deze opleiding in horeca management. Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer en over 7 maanden ben jij de trotse eigenaar van een goedlopende horecazaak. Als eigenaar van een horecabedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes kunt bereiden en hoe je ze schenkt. Ook leer je over hygiëne en horeca-apparatuur. Verder krijg je tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en brandveiligheid. Basisvaardigheden horeca De cursus HOV Horeca Ondernemer bestaat uit 7 modules. Hierin leer je alles om een succesvolle horecaondernemer te worden. Van marketing en bedrijfsformule tot personeel en organisatie, CAO en Arbo, wetten, belastingen en verzekeringen en nog veel meer: je leert alle ins en outs van het horecavak. Cursus Cafébedrijf De meeste toekomstige eigenaren van een horecazaak volgen naast de cursus HOV Horeca Ondernemer ook de cursus Cafébedrijf. Voordeel De cursussen HOV Horeca Ondernemer en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan en zijn samen een logische, extra voordelige combinatie. Ga goed voorbereid de uitdaging aan en volg HOV Horeca Ondernemer.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie