nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basis Medische Vakken

De beroepsopleiding Basis Medische Vakken comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen in de categorie Voeding, sport en gezondheid. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisstudies van erkende instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Basis Medische Vakken! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €468,00 bij onder andere NTI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Flexibele docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Alle thuisstudies Basis Medische Vakken februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBasis Medische Vakken16 maanden€468,00Meer informatie
Basis Medische Vakken vanuit huis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Basis Medische Vakken thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Basis Medische Vakken(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een beroepsopleiding Basis Medische Vakken gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Basis Medische Vakken thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Basis Medische Vakken is er nu al vanaf €468,00 via NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basis Medische Vakken thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basis Medische Vakken: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een looptijd van gemiddeld 16 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Basis Medische Vakken vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure bekijk je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Scalda. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven bieden ook een Basis Medische Vakken klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Via jouw account tref je zaken als praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-basis-medische-vakken

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Programmeren in C# tot aan Zorginnovaties en technologie, en uiteraard ook de Basis Medische Vakken zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn wensen en situatie? Onderstaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basis Medische Vakken online versneld volgen kan voor een bedrag van €468,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste factoren mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basis Medische Vakken. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Werk je in de gezondheidszorg of wil je hier graag in werken? Dan is een opleiding Basis Medische Vakken erg nuttig om te volgen. Je krijgt informatie over de belangrijkste onderwerpen in de medische wereld, zoals medische terminologie, anatomie, fysiologie en pathologie. Aan het einde van deze opleiding heb je een gedegen medische kennis en een stevige basis om aan de slag te gaan in uiteenlopende medische beroepen.

Daarom kies je voor Basis Medische Vakken van het NTI:

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Bepaal je eigen studietempo
 • Behaal het NTI Instituutsdiploma

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie