nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Sportmanagement

De beroepsopleiding Sportmanagement op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl vind je de beste thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Voeding en sport. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk eenvoudig tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Sportmanagement! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €499,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Sportmanagement februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASportmanagement6 maanden€499,00Meer informatie
LAUDIUSSportmanagement8 maanden€549,00Meer informatie
Thuiscursus.nlSportmanagement3-6 maanden€269,00Meer informatie
Sportmanagement online vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Sportmanagement flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker kom je in aanraking met ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Voeding en sport? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Sportmanagement(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een beroepsopleiding Sportmanagement is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Sportmanagement thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Sportmanagement kun je al volgen vanaf €499,00 via de onderwijsinstelling NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Sportmanagement thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Sportmanagement: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden om en nabij de 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een passende Sportmanagement vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding check je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen zoals onder andere NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Rivor. Verder zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Sportmanagement klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-sportmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Eigen taartenwinkel starten tot aan Basisopleiding Medewerker ICT, en nu dus ook de Sportmanagement zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Sportmanagement online volgen kan al vanaf €499,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Sportmanagement. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ben jij bestuurslid of wil jij aan de slag bij een sportorganisatie? Volg de opleiding SportmanagementBen jij bestuurslid bij de lokale sportvereniging of werkzaam bij een sportorganisatie en wil jij jouw kennis vergroten of opfrissen? Dan is de cursus Sportmanagementécht iets voor jou! Tijdens de opleiding Sportmanagement komen alle belangrijke onderwerpen met betrekking tot de sportwereld en het managen en organiseren van een sportorganisatie aan bod. Ontwikkelingen in de sportwereld In de huidige maatschappij speelt sport een steeds grotere rol, omdat er meer aandacht wordt besteed aan de voordelen van beweging en sport. Als gevolg hiervan beoefenen steeds meer mensen een sport. Door deze stijging blijft de sportwereld voortdurend veranderen en vinden er continue nieuwe ontwikkelingen plaats in de sportwereld. Met de cursus Sportmanagement doe jij kennis op over de ontwikkelingen die reeds hebben plaatsgevonden in de sportwereld en ontdek je hoe de sportsystemen er in het buitenland uitzien. Hierdoor kun jij patronen herkennen en leer je hoe je als sportorganisatie of sportvereniging kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Sportorganisaties Tijdens de cursus Sportmanagement leer je meer over sportorganisaties. In binnen- en buitenland zijn immers vele sportorganisaties actief. Met behulp van de cursus Sportmanagement leer je tijdens welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sport en welke invloed een sportmanager kan uitoefenen op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur binnen de sportorganisatie. Hierdoor weet jij hoe je een sportvereniging of sportorganisatie effectief kunt managen. Financieel management Om een sportorganisatie of sportvereniging succesvol te kunnen managen is het van belang dat je kennis hebt van financiële zaken. Met de cursus Sportmanagement leer je financiële overzichten analyseren en herken jij de meest voorkomende kosten en baten van sportorganisaties. Daarnaast leer je met de cursus Sportmanagement onder andere ook hoe bezuinigingsmanagement kan worden toegepast en hoe inkomsten gegenereerd kunnen worden met een sportvereniging. Voor wie? De cursus Sportmanagement is geschikt voor iedereen die meer wil weten over management in de sportwereld. Na afronding van de cursus Sportmanagement weet jij hoe je zowel op organisatorisch gebied als op financieel gebied een sportorganisatie of sportvereniging kunt managen. De kennis die je opdoet tijdens de Sportmanagement opleiding kun je als bestuurslid of sportmanager meteen toepassen in de praktijk bij bijvoorbeeld jouw lokale voetbalvereniging of tennisvereniging!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie