nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kind Voeding

De beroepsopleiding Kind Voeding zelfstandig vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies bekijk je alle erkende thuiscursussen en opleidingen in de categorie Voeding en sport. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk zonder problemen kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Kind Voeding! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €199,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Kind Voeding februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAKind Voeding6 maanden€199,00Meer informatie
Kind Voeding online vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Kind Voeding flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vind je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Voeding en sport? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Kind Voeding(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Kind Voeding is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een Kind Voeding thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Kind Voeding kan men aanschaffen vanaf €199,00 via o.a. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Kind Voeding thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Kind Voeding: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding duurt circa 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een toepasbare Kind Voeding vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding vind je de benodigde specificaties ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als o.a. LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Team Academy. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijsinstellingen geven ook een Kind Voeding klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online download je alles voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-kind-voeding

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Eigen webwinkel starten tot HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist, en uiteraard ook de Kind Voeding zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Kind Voeding online versneld volgen kost om en nabij de €199,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via je werk volgen is dus een win-win situatie. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kind Voeding. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Kinderen voorzien van deskundig voedingsadvies? Volg de opleiding Kind&VoedingBen jij gewichtsconsulent of wil jij je verdiepen op het gebied van Kind&Voeding? Dan is de cursus Kind&Voeding van NHA echt iets voor jou! Stel een behandelplan op en leer deskundig voedingsadvies geven aan kinderen en hun ouders/ verzorgers. Gezonde voeding is van groot belang voor de mens en vormt de basis voor een gezond lichaam. Deze basis wordt al voor de geboorte van het kind gelegd. Het is dan ook zeer belangrijk voor de groei van een kind om een goede start te maken en gezond te eten. Het hebben van een gezonde levensstijl blijkt niet altijd even makkelijk of voor de hand liggend te zijn bij kinderen. Zo blijft onder andere overgewicht bij kinderen een groeiend probleem. Overgewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan overgewicht te maken hebben met psychologische factoren of verkeerde eetgewoontes. Daarnaast komt ook ondergewicht regelmatig voor bij jonge kinderen. Een ongezond gewicht bij kinderen kan ernstige gevolgen hebben naarmate zij ouder worden. Na afronding van de cursus Kind&Voeding ben jij in staat om preventief advies te geven en kinderen met overgewicht of ondergewicht te adviseren en begeleiden naar een gezonde leefstijl. Constateren Leer constateren wanneer er sprake is van een kind dat ongezond eet of een ongezond gewicht heeft met de opleiding Kind&Voeding. Om het probleem te kunnen constateren heb je kennis van de potentiële oorzaken nodig. Tijdens de opleiding leer je alle mogelijke oorzaken kennen en maak je onder andere kennis met de anatomie van het menselijk lichaam, pathologie en nog veel meer. Coaching Tijdens de cursus Kind&Voeding leer jij hoe je kinderen effectief kunt coachen. De manier van coachen bij volwassenen kan namelijk nietéén opéén worden toegepast op jonge kinderen. Bij het coachen van kinderen zijn een aantal cruciale aspecten van belang die afwijken van het coachen van volwassenen. Op deze aspecten wordt uitgebreid ingegaan tijdens de opleiding Kind&Voeding, waardoor jij het door jou opgestelde behandelplan samen met het kind succesvol tot uitvoering kunt brengen. Doelgroep De cursus Kind en Voeding is dé ideale opleiding voor gediplomeerde gewichtsconsulenten. Ben jij (nog) geen gewichtsconsulent? Ook dan is de opleiding Kind en Voeding zeer geschikt ter uitbreiding van jouw kennis en algemene ontwikkeling. De cursus Kind en Voeding begint namelijk bij de basis. Na afronding van de cursus Kind en Voeding beschik jij over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om kinderen succesvol te begeleiden naar een gezonde levensstijl op het gebied van voeding en beweging. BGN specialisatie en nascholingspunten BGN is de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten in Nederland. Sta je al geregistreerd als BGN-gewichtsconsulent, en behaal je het NHA diploma Sport&Voeding, dan word je door BGN ook erkend als sportvoedingsadviseur. Daarnaast is ieder lid van BGN verplicht om minimaal vijftien nascholingspunten te behalen per periode van drie jaar. De cursus Sport&Voeding van NHA is door BGN geaccrediteerd voor vijftien nascholingspunten. Inclusief acht videolessen over coaching De opleiding Kind&Voeding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen. De onderwerpen van deze lessen zijn: wat is coaching; luisteren zonder oordelen; LSD; doelen stellen en motiveren; omgaan met weerstand; feedback geven en ontvangen; gespreksopbouw; evalueren en afsluiten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie