nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis Aardrijkskunde

De beroepsopleiding Basiskennis Aardrijkskunde op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool lees je alles over alle erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Persoonlijke ontwikkeling. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk meteen populaire thuisopleidingen van Nederlandse scholen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Basiskennis Aardrijkskunde! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €149,00 via o.a. NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Basiskennis Aardrijkskunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasiskennis Aardrijkskunde4 maanden€149,00Meer informatie
LAUDIUSBasiskennis Aardrijkskunde5 maanden€299,00Meer informatie
Basiskennis Aardrijkskunde zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Basiskennis Aardrijkskunde flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website vind je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Basiskennis Aardrijkskunde(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een beroepsopleiding Basiskennis Aardrijkskunde gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Basiskennis Aardrijkskunde thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Basiskennis Aardrijkskunde kan men aanschaffen vanaf €149,00 via bijvoorbeeld NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basiskennis Aardrijkskunde thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basiskennis Aardrijkskunde: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding heeft een looptijd van grofweg 4 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een specifieke Basiskennis Aardrijkskunde vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Saxion. Bovendien krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instellingen bieden ook een Basiskennis Aardrijkskunde klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basiskennis-aardrijkskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van Art Director tot HBO Bouwprojectmanagement, en natuurlijk de Basiskennis Aardrijkskunde zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Basiskennis Aardrijkskunde online versneld volgen is realistisch vanaf €149,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De studie vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basiskennis Aardrijkskunde. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Cursus Aardrijkskunde? Ontdek de wereld van de aarde en word aardrijkskundige Hoe ontstaat het landschap en op welke manier is de aarde ingericht? Welke rol speelt de mens en hoe zat het ook alweer met de big bang? Van geografische verschijnselen, problemen en uitdagingen tot de studie van natuurlandschappen: de cursus Aardrijkskunde brengt je de belangrijkste basiskennis bij van aardrijkskunde. Een aardrijkskunde cursus? Dat associëren mensen vaak met triviale kennis, zoals topografie en kaartlezen. Natuurlijk is dit ook belangrijk, maar de cursus Basiskennis Aardrijkskunde van NHA gaat veel verder dan kaartjes uit je hoofd leren. Zo besteed je aandacht aan zaken als fysische geografie, endogene en exogene krachten, weer en klimaat, water, bodem en landschappen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie