nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis boekhouden

De beroepsopleiding Basiskennis boekhouden op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies ontdek je alle erkende thuiscursussen en opleidingen in de categorie Boekhouden. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van Hollandse afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Basiskennis boekhouden! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €139,13 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Basiskennis boekhouden februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBasiskennis boekhouden (BKB®)7 maanden€139,13Meer informatie
NHABasiskennis Boekhouden (BKB)4 maanden€89,00Meer informatie
Basiskennis boekhouden (BKB®) digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Basiskennis boekhouden flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker tref je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Boekhouden? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basiskennis boekhouden (BKB®)(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw functie, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding Basiskennis boekhouden is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Basiskennis boekhouden thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®) wordt al aangeboden vanaf €139,13 via o.a. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel volwassenen willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basiskennis boekhouden (BKB®) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Basiskennis boekhouden: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een looptijd van ongeveer 7 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een dergelijke Basiskennis boekhouden vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling lees je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders als o.a. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Markus Verbeek Praehep. Bovendien krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Veel onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Basiskennis boekhouden klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basiskennis-boekhouden

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Associate degree Rechten – specialisatie Publiekrecht t/m Loopbaancoach, en sinds kort dus ook de Basiskennis boekhouden zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basiskennis boekhouden (BKB®) online versneld volgen is realistisch vanaf €139,13. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze posten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis boekhouden. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil jij kennismaken met de belangrijke aspecten van boekhouden of je kennis op financieel gebied bijspijkeren? Volg dan de cursus Boekhouden van het NTI. Na het volgen van de cursus heb jij alle basiskennis in huis om boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Bij afronding van de cursus Boekhouden ontvang je het erkende en veelgevraagde diploma Basiskennis boekhouden (BKB®). Wil je meer weten? Vraag dan onze gratis studiegids aan of neem contact op met een studieadviseur. 

Daarom kies je voor Basiskennis boekhouden (BKB®) van het NTI:

 • Officieel Associatie-diploma
 • Nu met examentraining
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • €25 korting op de examenkosten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie