nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schoonheidsspecialist Basiscursus

De beroepsopleiding Schoonheidsspecialist Basiscursus op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies ontdek je talloze thuiscursussen en studies gerelateerd aan Beauty en wellness. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk simpel en snel populaire opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Schoonheidsspecialist Basiscursus! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €579,00 bij NHA.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In juli 2024 voordelig geprijsd.

Overzicht thuisstudies Schoonheidsspecialist Basiscursus juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASchoonheidsspecialist(e) Basiscursus8 maanden€579,00Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Schoonheidsspecialist Basiscursus flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Beauty en wellness? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Schoonheidsspecialist Basiscursus is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Schoonheidsspecialist Basiscursus thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet met jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus is er nu al vanaf €579,00 bij bijv. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Schoonheidsspecialist Basiscursus: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding duurt om en nabij de 8 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een dergelijke Schoonheidsspecialist Basiscursus vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure tref je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld MBO Utrecht. Ook kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende aanbieders beschikken over een Schoonheidsspecialist Basiscursus klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online tref je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-schoonheidsspecialist-basiscursus

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Persoonlijke ontwikkeling tot bijvoorbeeld Basiskennis correspondentie Nederlands, en natuurlijk de Schoonheidsspecialist Basiscursus zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus online versneld volgen doe je vanaf €579,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Schoonheidsspecialist Basiscursus. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Kennismaken met het vak van schoonheidsspecialiste? Volg de basiscursus Wil je kennismaken met het vak van schoonheidsspecialiste? Bijvoorbeeld omdat je wilt ontdekken of het schoonheidsvak bij je past? De basiscursus Schoonheidsspecialist(e) is een prima introductie. Een schoonheidsspecialiste beschikt over verschillende vaardigheden. Je weet mensen op hun gemak te stellen, je maakt gemakkelijk een praatje en je hebt een groot inlevingsvermogen. Daarbij heb je natuurlijk kennis over de huid, kun je massages geven en weet je hoe je make-up aanbrengt. Kennismaking Is dit veelzijdige beroep iets voor jou? In de basiscursus Schoonheidsspecialist(e) leer je de beginselen. Daarmee kun je vaak al als medewerkster aan de slag in een schoonheidssalon. Droom je van een eigen beautysalon of wil je het branchediploma halen, dan is deze cursus een prima voorbereiding. Van opbouw van een behandeling tot maskers, huidanalyse en fysiologie: in de Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus komen de belangrijkste onderwerpen aan bod. Doorleren? Met deze praktische, duidelijke basiscursus Schoonheidsspecialist(e) zet je een eerste stevige stap naar een mooie loopbaan. Heb je de basiscursus Schoonheidsspecialist(e) afgerond, dan stroom je eenvoudig door naar de opleiding Schoonheidsspecialiste voor het branchediploma.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie