nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schoonheidsspecialist Branchediploma

De beroepsopleiding Schoonheidsspecialist Branchediploma comfortabel vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker bekijk je talloze thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Beauty en wellness. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare afstandsopleiders als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Schoonheidsspecialist Branchediploma! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €1,259,00 bij NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Online account met studieplanning.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies Schoonheidsspecialist Branchediploma februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASchoonheidsspecialist(e) Branchediploma14 maanden€1,259,00Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Schoonheidsspecialist Branchediploma op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Beauty en wellness? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een beroepsopleiding Schoonheidsspecialist Branchediploma is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Schoonheidsspecialist Branchediploma thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma is er nu al vanaf €1,259,00 bij het instituut NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Schoonheidsspecialist Branchediploma: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding duurt om en nabij de 14 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een toepasbare Schoonheidsspecialist Branchediploma vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school vind je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals o.a. Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld HZ University of Applied Sciences. Daarnaast levert de instelling vaak een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel scholen beschikken over een Schoonheidsspecialist Branchediploma klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier vind je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving vind je onder andere video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-schoonheidsspecialist-branchediploma

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Etaleur tot bijvoorbeeld HBO Ondernemen voor vertalers, en natuurlijk de Schoonheidsspecialist Branchediploma zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma online versneld volgen is haalbaar rond de €1,259,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject vormt een bijdrage voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Doorgaans mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Schoonheidsspecialist Branchediploma. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

ANBOS-erkend schoonheidsspecialiste worden? Haal het branchediploma Met het Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma kun je vrijwel alle kanten op. Bijvoorbeeld je eigen salon openen, maar ook werken als bedrijfsleider in een wellnesscentrum of in een zieken- of verzorgingshuis. Als schoonheidsspecialist(e) verzorg en verfraai je de huid van mensen. Je behandelt tieners met acné, laat een bruid op haar trouwdag stralen en helpt ouderen hun jeugdige uitstraling behouden. Een afwisselend beroep waarin je steeds weer nieuwe mensen ontmoet. Eigen salon? De opleiding Schoonheidsspecialiste leidt je op voor het officieel erkende branchediploma Schoonheidsspecialist(e). Daarmee kun je een eigen beautysalon beginnen, mensen aan huis behandelen of werken voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen, schoonheidssalons of saunacomplexen. Het branchediploma wordt officieel erkend door ANBOS. Theorie en praktijk In de Schoonheidsspecialiste opleiding volg je vakken binnen de volgende hoofdthema?s: cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging; lichaamsbehandeling; gelaatsbehandeling; voorbereiding op ondernemerschap. Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding ook een aantal praktijkdagen. Onder deskundige begeleiding van een vakdocent breng je het geleerde in de praktijk. Vaardigheden toetsen De opleiding is een gedegen voorbereiding voor het officiële examen. Tijdens vier praktijkexamens worden je vaardigheden getoetst door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstantie erkend door het Ministerie van Onderwijs en aangewezen door de branche. Je voert een cosmetische hand-, nagel- en voetverzorgingsbehandeling uit, een lichaamsbehandeling en een gelaatsbehandeling. In een gesprek over ondernemerschap laat je zien dat je ook daarover voldoende kennis hebt. Met het Schoonheidsspecialist(e) Banchediploma kun je direct aan de slag. Ga voor een goede start en lanceer een veelbelovende carrière als schoonheidsspecialist.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie