nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Pedicure Branchediploma

De beroepsopleiding Pedicure Branchediploma op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. onze vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Beauty en wellness. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos populaire thuisstudies van erkende afstandsopleiders als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Pedicure Branchediploma! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €899,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Pedicure Branchediploma februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAPedicure Branchediploma (voetverzorging)14 maanden€899,00Meer informatie
Pedicure Branchediploma (voetverzorging) vanuit huis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Pedicure Branchediploma op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website vind je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Beauty en wellness? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Pedicure Branchediploma (voetverzorging)(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Pedicure Branchediploma is niet moeilijk. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een Pedicure Branchediploma thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Pedicure Branchediploma (voetverzorging) is er al vanaf €899,00 bij het instituut NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer medewerkers willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Pedicure Branchediploma (voetverzorging) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Pedicure Branchediploma: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een looptijd van circa 14 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een dergelijke Pedicure Branchediploma vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de folder van de school tref je extra info omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld STC. Mogelijk kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Pedicure Branchediploma klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online vind je snel de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-pedicure-branchediploma

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van HBO Certified Protection Officer (CPO) tot een opleiding als HBO Pedagogiek, en tegenwoordig dus ook de Pedicure Branchediploma zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn aspiraties? Hieronder lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Pedicure Branchediploma (voetverzorging) online versneld volgen is mogelijk vanaf €899,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is belangrijk voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Pedicure Branchediploma. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Professioneel pedicure worden? Volg de Pedicure opleiding voor het Branchediploma Geef commerciële handen en voeten aan de opleiding die gaat over? voeten. Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De Pedicure opleiding leidt je op voor het officieel erkende branchediploma. Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt klachten als likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels. Er is veel vraag naar professionele pedicures. Erkend door ProVoet NHA is door brancheorganisatie ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen. Ook kun jij je na het slagen laten registreren bij ProVoet. Je mag dan het ProVoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat je een erkend pedicure bent! Anatomie en orthopedie Ga je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past. De Pedicure opleiding voor het Branchediploma bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiëne, arbo en milieu, communicatie en nog veel meer. Aan het eind voer je een basisbehandeling uit (dit is het praktijkexamen). Met het Pedicure Branchediploma kun je veel kanten op. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of heeft juist een baan in een ziekenhuis of zorginstelling jouw voorkeur? Mogelijkheden genoeg. Kies nu en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie