nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis Marketing

De beroepsopleiding Basiskennis Marketing op afstand volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl ontdek je de beste thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Marketing. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende afstandsopleiders als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Basiskennis Marketing! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €186,00 bij NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies Basiskennis Marketing februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasiskennis Marketing4 maanden€186,00Meer informatie
Basiskennis Marketing vanuit huis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Basiskennis Marketing zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Marketing? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Basiskennis Marketing(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Starten met een beroepsopleiding Basiskennis Marketing kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Basiskennis Marketing thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Basiskennis Marketing kun je bestellen vanaf €186,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Onderstaand bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Basiskennis Marketing thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Basiskennis Marketing: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in ongeveer 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een relevante Basiskennis Marketing vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina check je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool PBNA. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-aanbieders bieden ook een Basiskennis Marketing klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal download je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-basiskennis-marketing

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Inkoop- en contractmanagement tot een studie als Uitvaartverzorger, en sinds kort dus ook de Basiskennis Marketing zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn ambities? Bijgaand beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Basiskennis Marketing online versneld volgen kan voor een bedrag van €186,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis Marketing. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ken de basis van marketing; volg de cursus Basiskennis Marketing Hoe zet je haarshampoo in de markt? Of is de markt voor haarproducten verzadigd? Heeft adverteren nog wel zin? En wat zijn de voordelen van een doortimmerd marketingplan? Je kunt een geniaal idee hebben, maar zonder marketing breng je een product of dienst moeilijk aan de man. Of vrouw. Je adviesdienst vermarkten Gewoon maar wat over je nieuwe assortiment vertellen op social media dan maar? Was het maar zo eenvoudig. Wil je nieuwe shampoo, bamboeplanten of een consultancytak vermarkten? Dan is er meer nodig. Een strategie bijvoorbeeld. Waarom is de ene webshop succesvoller dan de andere? Welke invloed heeft marketing op het marktaandeel? Een marketingmix maken Een van de bouwstenen voor succesvol ondernemen is het hanteren van een ideale marketingmix. De mix tussen de 6P?s: product, personeel, prijs, presentatie, plaats en pr. De 6P?s zijn samen de basis van de marketingstrategie. De 6P?s zijn bekend. Je kunt er gewoon naar googelen. Maar echt inzicht in de P?s verwerf je pas in de cursus Basiskennis Marketing. Verdienen aan een product In de cursus ga je in op vragen als: Hoe verdien ik aan mijn product? Hoe maak ik een kostprijsberekening? Hoe vermarkten we onze expertise? Hoe komen klanten naar ons toe? Hoe zet ik een loyaliteitsprogramma als de bonuskaart van Albert Heijn op? Ook andere vragen komen aan bod. Bijvoorbeeld: moet ik een breed of juist smal assortiment bieden? Hoe bereken ik de omloopsnelheid? Wat moet ik weten over E-commerce? Marketing-diploma halen? Na de cursus kun je opgaan voor het examen Basiskennis Marketing. Goed voorbereiden Raak vertrouwd met de marketing-basics en weet wat er allemaal komt kijken bij een effectieve marketingstrategie. Volg de opleiding Basiskennis Marketing.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie